Lucy Worsley ‘verklapt’ Royal Palace Secrets

Canvas presenteert ook in het nieuwe jaar een documentaire van Lucy Worsley. Op nieuwjaarsdag kun je om 21.00 uur kijken naar Royal Palace Secrets.

Royal Palace Secrets

De documentaire Royal Palace Secrets neemt de kijker mee op een exclusieve rondleiding door drie koninklijke paleizen in Londen. Dankzij Lucy Worsley bezoeken we de Tower of London, Hampton Court en Kensington Palace. Ze staan symbool voor de Britse monarchie en de staat tijdens verschillende tijdperken. De muren, zalen en verborgen plekjes vertellen meeslepende verhalen over dramatische gebeurtenissen die de loop van de Britse geschiedenis. Van de primitieve kracht en dreiging van de Tower over absolutistische macht van Hampton Court tot het hedendaagse gezicht van de Britse monarchie in Kensington Palace – Lucy Worsley laat het ons allemaal zien.

Lucy Worsley

Deze documentaire wordt gepresenteerd door Lucy Worsley. Deze Britse historica heeft al verschillende programma’s gemaakt, zoals A Merry Tudor Christmas (die deze kerst nog op Canvas te zien was). Zij is Chief Curator Historic Royal Palaces en schrijf daarnaast historische boeken. Ze heeft bijvoorbeeld een biografie over Queen Victoria geschreven. En voor jongere lezers The Austen Girls. In 2021 verschijnt van haar hand de biografie van Jane Austen. (Die kun je op dit moment zelfs al reserveren bij Bol.com).

Deze programma’s kun je nog meer kijken op nieuwjaarsdag.

Foto: Canvas

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2020 /