Documentaire achter de schermen bij Vaticaan

De tweedelige documentaire Vatican: Secrets of the Popes’ City gaat achter de schermen bij het Vaticaan. Je kunt ‘m op zondag 27 december en 3 januari om 21.10 uur kijken bij Canvas.

Documentaire Vaticaan

De tweedelige documentaire Vatican: Secrets of the Popes’ City toont hoe in 2000 jaar tijd de simpele graftombe van Petrus in Rome is uitgegroeid tot het centrum van het christendom. Het Vaticaan is niet alleen de stille getuige van die geschiedenis; met zijn archieven en manuscripten. Het is ook een uitzonderlijk architecturaal geheel. Je ontdekt er een enorme kerk, paleizen en musea. En niet te vergeten een schat aan schilderijen en sculpturen.

Religieus, politiek en artistiek centrum

Maar hoe is de piepkleine stad uitgegroeid tot het religieuze, politieke en artistieke centrum dat ze nu is? Unieke archieven, archeologische opgravingen, getuigenissen en computeranimaties komen voorbij. Zij schetsen het beeld van 20 eeuwen Vaticaan, tot en met de Heilige Stoel van vandaag. Je ontdekt het allemaal in de documentaire die Marc Jampolsky en Marie Thiry hebben gemaakt over het Vaticaan.

Marc Jampolsky

Marc Jampolsky is een zeer ervaren documentairemaker. Deze documentaire over het Vaticaan is dit jaar pas verschenen. Maar eerder maakte hij ook documentaires over bijvoorbeeld Mont-Saint-Michel en D-Day.

Meer tv, film en serie tips ontdekken?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2020 /