Alles over My Brilliant Friend (tweede seizoen)

Ken jij de serie My Brilliant Friend al? Deze is onder andere te kijken bij Canvas. Heb je ‘m gemist? Geen probleem: de reeks gaat in de herhaling. Dinsdag 10 augustus starten ze om 22.05 uur met een dubbelaflevering van het eerste seizoen. Ontdek in dit artikel meer over de cast en zowel het eerste als tweede seizoen van MY Brilliant Friend.

Kun jij niet meer wachten en wil je meteen beide seizoenen kijken? Geen probleem. Seizoen 1 en 2 van My Brilliant Friend op dvd verkrijgbaar

Elena Ferrante

My Brilliant Friend is de briljante HBO-verfilming van de bejubelde romancyclus van Elena Ferrante. De nieuwe reeks is gebaseerd op The Story of a New Name, de tweede van haar vier ‘Napolitaanse romans’ over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, van hun jeugd in het Napels van de jaren ’50 tot in 2014.

Seizoen 1 My Brilliant Friend

Het eerste deel speelde zich af in de kindertijd van de vriendinnen Lila Cerullo en Elena Greco in een volkswijk van Napels. De tweede reeks begint met het huwelijk van de 16-jarige Lila. Vandaar de titel The Story of a New Name. De serie volgt het leven van de twee vriendinnen van hun zestien tot vooraan in de twintig. Terwijl de rebelse Lila verkommert in een liefdeloos en gewelddadig huwelijk, zet de voorbeeldige Elena haar studies verder en droomt ze zelfs van de universiteit.

Seizoen 2

De wereld wordt groter in deze tweede reeks. Hij beperkt zich niet meer tot de kleine Napolitaanse volkswijk en het begrensde gezichtsveld van de twee kleine meisjes, maar toont hoe ze zich ontwikkelen tot jonge vrouwen die ieder op hun eigen manier, met vallen en opstaan, hun weg zoeken in het leven. Napels speelt nog altijd een hoofdrol, maar we trekken met Elena en Lila ook naar de prachtige Amalfitaanse kust, naar het zomerse eiland Ischia en naar Pisa, tegen de achtergrond van het bruisende Italië van het einde van de jaren ’50 en het begin van de jaren ’60. Dat is het grote verschil met de eerste reeks en het maakt deze tweede serie nog rijker en veelzijdiger.

Verhaal en cast My Brilliant Friend

De tweede reeks pikt de draad op waar de eerste geëindigd is. Lila (Gaia Girace) en Elena (Margherita Mazzucco) zijn zestien en hebben allebei het gevoel vast te zitten in hun leven. Lila is net getrouwd met Stefano Carracci (Kristijan Di Giacomo). Haar huwelijksreis naar de Amalfitaanse kust maakt duidelijk wat voor een vergissing dat was. Ze heeft nu een nieuwe naam, maar is zichzelf verloren. Ze woont in een mooiere buurt en in een groter huis met allerlei spullen. Maar ze voelt zich zo mogelijk nog meer gevangen dan vroeger. Ondanks alle tegenslagen blijft Lila vechten voor haar geestelijke vrijheid en zelfstandigheid.

Elena is een modelstudent in de klassieke humaniora, maar bij het huwelijk van haar vriendin beseft ze dat ze zich nergens meer thuis voelt. Niet in haar wijk in Napels en ook niet daarbuiten. Ze probeert zich te binden aan Antonio Cappuccio (Christian Giroso), een vroegere buurjongen die met haar wil trouwen. Hij zou haar zekerheid en veiligheid kunnen geven. Maar eigenlijk voelt ze meer voor de charismatische student Nino Sarratore (Francesco Serpico). Die haar met zijn open geest en zijn grote idealen tegelijk aantrekt en bang maakt.  

Schijnbaar toevallige ontmoeting

Later, tijdens een gezamenlijke vakantie in Ischia, ontmoeten de twee vriendinnen Nino opnieuw. Hij is ondertussen een veelbelovende universiteitsstudent geworden. Die schijnbaar toevallige ontmoeting duwt Lila en Elena verder uit elkaar. Elena beseft dat ze moet kiezen voor haar studies en is zelfs bereid daarvoor naar de universiteit van Pisa te trekken. Lila wordt een handige verkoopster in een elegante schoenwinkel van de machtige Solara-familie in het centrum van Napels.

Zo volgen we de gebeurtenissen in het leven van Lila en Elena in de loop der jaren. Nu eens drijven ze wat uit elkaar en dan weer halen ze de banden weer nauwer aan. Voor altijd verbonden door hun geniale vriendschap.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 december 2020 /