Epic Yellowstone: natuur documentaire op Canvas

De natuur documentaire Epic Yellowstone is deze week te zien op Canvas. Van maandag tot en met donderdag kun je om 20.35 uur kijken naar de verschillende seizoenen in het oudste natuurpark ter wereld.

Yellowstone

Yellowstone is één van de oudste nationale parken ter wereld. Het is één van de grootste in de Verenigde Staten en heeft de oppervlakte van een paar Belgische provicies bij elkaar. Je vindt dit park hoofdzakelijk in Wyoming, maar het loopt ook een beetje over in de staten Montana en Idaho. Er leven veel dieren, zoals bizons, herten, beren, coyotes en wolven. Het park bevat ruim 800 kilometer verharde wegen en dubbel zoveel kilometers in wandelpaden. In het zuiden sluit Yellowstone aan op Grand Teton National Park.

Liefhebber van documentaires over Yellowstone? Er zijn er meer.

Epic Yellowstone documentaire

We volgen in de natuurdocumentaire Epic Yellowstone de loop van de seizoenen in het park. De eerste aflevering beginnen we met de barre winter. We zien ook hoe het de herintroductie van wolven in de jaren negentig de kwantiteit en de diversiteit van het hele dierenleven in het park ten goede is gekomen. We bekijken het park vanuit de lucht en volgen de rivier die het zijn naam heeft gegeven, met zijn watervallen, stroomversnellingen én idyllische valleien.

Vulkanisch

En bijzondere documentaire die ik in ieder geval niet wil missen. Yellowstone staat hier namelijk nog hoog op het lijstje om te bezoeken. Door het feit dat zich een vulkanische hotspot onder het park bevindt, is het hier uniek. Dat wil ik – na ons bezoek aan Nieuw-Zeeland – wel eens ervaren.

Nieuwsgierig naar de andere programma’s van Canvas voor het einde van dit jaar? Hier ons totale overzicht met programma’s.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 december 2020 /