Paulien Cornelisse – Om mij moverende redenen

De theatershow Om mij moverende redenen van Paulien Cornelisse is zaterdag 15 mei om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien. Dit is de vierde theatershow van de dame die we in Nederland en Vlaanderen kennen van haar boek Taal is zeg maar echt mijn ding.

Om mij moverende redenen

Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Waar zit de ‘meelulspier’? En hoe zit het met het gevoelsleven van een korstmos? In haar vierde voorstelling Om mij moverende redenen kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien, over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen en over wanneer je gaat bewegen, en waarom. Deze ging met deze show op tournee door het hele land van 2017 tot mei 2019.

Paulien Cornelisse

Met Taal is zeg maar echt mijn ding (haar boek uit 2009) verwierf Paulien Cornelisse grote bekendheid bij het Nederlandse en Vlaamse publiek. Ze deed in 2012 zelfs mee als kandidaat aan De Slimste Mens ter Wereld. Maar wist je dat ze al sinds 1999 actief is als cabaretière? Eerst maakte shows samen met Irene van der Aart als het cabaretduo Rots en vanaf 2005 ging ze solo. In 2013 won ze Wie is de Mol? En ze presenteert sinds 2018 Tokidoki, waarin ze aan de hand van bepaalde woorden de Japanse samenleving onderzoekt. Dit jaar verscheen haar boek Japan in honderd kleine stukjes.

Wist je dat er van Taal is zeg maar echt mijn ding ook een film is gemaakt?

Foto: BNNVARA – Marieke van Dam

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2020 /