Yvette van Boven maakt culinaire NL roadtrip in De Streken van Van Boven

Yvette van Boven maakt een culinaire roadtrip door Nederland. Het verslag daarvan is te zien in De Streken van Van Boven. Nu is het tijd voor het tweede seizoen. Te kijken vanaf vanavond (maandag 13 december tot en met 24 december) om 19.30 uur bij AVROTROS op NPO 2. Ontdek alles over het programma en de gasten van De Streken van Van Boven.

Tweede seizoen Streken van Van Boven

Vanaf 13 december is Yvette van Boven – die al tal van kookboeken schreef – terug met een nieuwe serie De Streken van Van Boven. In het AVROTROS-programma bezoekt zij samen met haar hondje Hughie nieuwe plekken in Nederland. Op zoek naar bekende en onbekende enthousiaste streekbewoners die weten wat lekker eten en drinken is. Samen met haar gasten ontrafelt de culinair auteur en topkok de geschiedenis en de geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Uiteraard geeft zij daar haar eigen draai aan met lekkere, makkelijke, maar altijd bijzondere ingrediënten.

Gasten Streken Van Van Boven 

Zo reist Yvette vanuit haar eigen achtertuin op de fiets door Waterland en ontmoet onkruideniers, plukt delicatessen op het Groningse wad met een oud-profwielrenner en zet samen met Joke Bruijs haar tanden in een ouderwets Rotterdams broodje Uierboord. Özcan Akyol neemt Yvette mee naar zijn favoriete broodjeskraam in Deventer en meesterbakker Robèrt van Beckhoven maakt een ouderwets aardappelbrood in de Brabantse Meierij. Met haar keuken in de achterbak ontdekt Yvette weer vele oude en nieuwe smaken in Nederland.

Aandacht voor streekgerechten

Van hazelnoten tot zeewier, van snoekbaars tot balkenbrij, van morellen tot wijn, ons land brengt ons culinair gezien net zoveel als de rest van Europa. Sommige gerechten zijn al eeuwen bekend en volgens de tradities die verbonden zijn aan de rijke of juist schrale grond uit de streek waar ze vandaan komen. Daarom eet men in Greidhoeke bijvoorbeeld anders dan in de Beemster. 

Wist je trouwens dat Yvette van Boven zelf uit Ierland komt? Daar maakte ze al het kookboek Home Sweet Home over. Ben dan ook benieuwd of de recepten van de streekgerechten uit De Streken van Van Boven ook worden gebundeld in een kookboek.

Yvette van Boven

Yvette van Boven vertelt het volgende over De Streken van Van Boven. “Wat je eet, wat je leert eten als kind, staat vaak dicht bij de tradities van de streek waar je opgroeit. Die samen liggen weer dichtbij wat er daar in de bodem groeit. Wat je als eerste proeft, blijft je je hele leven bij. Daarom vind ik het heel spannend om naar die streken van Nederland te gaan om daar de smaken en geuren te leren kennen die zo passen bij de tradities en de gewassen die die bodem voortbrengt.”

Foto’s: AVROTROS – Oof Verschuren

Yvette van Boven maakt culinaire NL roadtrip in De Streken van Van Boven met streekgerechten en bekende gasten
Yvette van Boven maakt culinaire NL roadtrip in De Streken van Van Boven met streekgerechten en bekende gasten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 december 2020 /