Ontspannen series en films kijken dankzij tv meubel

Wil jij ontspannen series en films kijken? Zorg dan dat de hoek waar jouw tv staat of hangt opgeruimd is. Maak een einde aan de rondslingerende dvd of blu-rays. Geef de ontvanger een minder opvallende plek. Dankzij een stijlvol tv meubel kun jij genieten van alle programma’s die je volgt.

Hangend tv meubel

Waar kies jij voor: tv meubel hangend of ga je voor een staand exemplaar? Persoonlijk vind ik een hangend (zwevend) tv meubel wel heel stijlvol staan. Zeker in een modern interieur komt dit heel mooi over. De kamer oogt ermee ook altijd wat ruimer voor mijn gevoel. En het is natuurlijk wat stofzuigen betreft ook ontzettend praktisch. In ons geval zou onze robotstofzuiger er zo onderdoor kunnen rijden.

Muur geschikt voor zwevend tv meubel?

Toch moet je bij de keuze voor een zwevend tv meubel wel goed opletten. Toen wij ons eerste huis kochten, hadden we een prachtig Italiaans design wandmeubel gespot. We vonden ‘m prachtig. Onze tv kon er mooi in verwerkt worden, zodat het geheel echt de eyecatcher van onze woonkamer werd. Alleen niet op de plek die wij in eerste instantie in gedachten hadden.

Let op het gewicht

We hadden aan het bouwbedrijf gevraagd of de muur het gewicht kon dragen. Die zeiden ‘ja’. Maar de installateurs vonden het echt de riskant. Ja, het meubel alleen zou kunnen, maar vergeet niet dat er ook nog een tv aan de wand wordt bevestigd. En wat denk je van alles wat je nog in de kastjes wil zetten en leggen? Dvd’s wegen niet zoveel, maar als je er tijdschriften of boeken in legt, dan loopt het gewicht snel op.

Staand tv meubel

Wij hebben in ons nieuwe huis dus heel bewust gekozen voor een staand tv meubel. Daarbij hebben we gekozen voor een exemplaar op pootjes. Op die manier creëer je toch het ruimtelijke effect, maar hoef je je geen zorgen te maken over gaten in de muur (of een muur die het gewicht niet aan kan). Wij hebben daar best wat geld aan uitgegeven destijds.

Scandinavisch design

Als ik nu in de collectie kijk van Perfecthomeshop dan zou ik nooit meer zoveel geld uitgeven aan een meubel. Voor een bedrag tussen de 99,- en 159,- euro heb je al gave tv meubels in Scandinavisch design. Mijn voorkeur gaat daarbij naar een kastje met open vlak in het midden. Daar kan dan mooi de tv-ontvanger staan. Staat-ie toch mooi opgeruimd, maar hoef je ook geen kastjes te openen voordat je kunt zappen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 november 2020 /