Het Transgenderhotel – Hij is een Zij special

Jan Kooijman volgt Anne – na het reguliere seizoen van Hij is een Zij – in de special Het Transgenderhotel. Op woensdag 17 maart om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 zie je (in de herhaling) dat Anne voor een ingrijpende gezichtsoperatie naar een kliniek in België gaat.

Speciale kliniek voor trans vrouwen in België

“Ze maken ongedaan wat de testosteron heeft veranderd in mijn gezicht. Uit mijn kaak halen ze een stuk bot weg en ze ronden de hoeken af, de kin maken ze smaller, mijn voorhoofd wordt ronder, mijn ogen worden meer open en de wenkbrauwen gaan iets omhoog. Ik ga eruitzien hoe ik er uit had moeten zien, dit is wat ik wil, dit is wat ik nodig heb”, zegt Anne tegen Jan Kooijman.

Transgenderhotel

Trans vrouwen van over de hele wereld komen naar deze kliniek. Anne verblijft een week in het hotel boven de kliniek en maakt kennis met diverse trans vrouwen. Anne: “Het is best wel indrukwekkend, mensen komen van over de hele wereld hier naartoe om geopereerd te worden. Het is heel mooi om te zien dat zoveel mensen hetzelfde meemaken.” Waarom zijn deze operaties zo belangrijk voor hen en wat hopen ze dat de operaties hen gaan brengen?

Hoe kijkt nu Anne naar zichzelf in de spiegel?

Een aantal maanden na de aangezichtsoperatie gaat Jan Kooijman terug naar Anne. Hij ziet haar weer op haar bruiloft. Hoe kijkt zij nu naar zichzelf in de spiegel?

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel, (herhaling) woensdag 17 maart om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Foto: KRO-NCRV/Skyhigh TV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2020 /