Documentaire Groot dromen over Olivier Richters

De documentaire Groot dromen. Olivier naar Hollywood wordt op woensdag 4 november om 22.55 uur op NPO 3 uitgezonden bij AVROTROS. Het is een herhaling van de documentaire over Olivier Richters die Joost Lammers van NH Media (de regionale omroep in Noord-Holland) over deze bijzondere verschijning maakte.

Olivier Richters

Olivier Richters is met zijn 2 meter 18 en brede torso ongetwijfeld de meeste imposante man van Nederland. Als puber had hij zo zijn onzekerheden over zijn lichaam. Maar op dit moment gebruikt hij zijn lichaam als visitekaartje. Olivier Richters heeft één grote droom: de Nederlandse Arnold Schwarzenegger worden, van bodybuilder tot bekend acteur.

Documentaire Joost Lammers

Met ijzeren discipline werkt The Dutch Giant naar zijn doel toe én met succes. In Hollywood is hij ondertussen een bekende naam. Een jaar lang volgende documentairemaker Joost Lammers van NH Media Olivier Richters in het verwezenlijken van zijn droom en samen met zijn naasten blikt hij terug op de route daarnaartoe.

The Dutch Giant

Als kind is Olivier Richters met zijn lengte al een opvallende verschijning. Hij ziet meer nadelen dan voordelen van zijn lange slungelige lijf, maar alles verandert als zijn broer hem aanspoort om te gaan trainen in de sportschool. Het blijkt de sleutel tot zijn succes en hij noemt zichzelf daarna als grootste bodybuilder ter wereld The Dutch Giant.

Slopende levenswijze

In de documentaire geeft Olivier Richters een unieke inkijk in zijn leven waar hij flink aan de weg aan het timmeren is om zijn nieuwe missie te verwezenlijken. Joost Lammers volgt hem op de filmset, bij spraaklessen, acteercursussen, maar ook bij zijn trainingen en het runnen van zijn eigen bedrijf in voedingsmiddelen (Dutch Giant Nutrition) dat gewoon doorgaat. Het is een slopende levenswijze.

Meerdere audities per week

Op dit moment leeft Olivier Richters tot zijn eigen verbazing zijn Amerikaanse droom. Door zijn enorme doorzettingsvermogen slaagt hij erin zonder gerenommeerde acteeropleiding of ervaring het gesloten bastion van de internationale filmwereld te bestormen. Er wordt hem de ene na de andere rol in grote Britse en Amerikaanse films en series aangeboden. Hij doet soms meerdere audities per week. Met resultaat, want hij krijgt rollen in twee grote series.

Marvel Black Widow

Als klap op de vuurpijl speelt hij in de nieuwste superheldenfilm van Marvel Black Widow. 2020 moet hét jaar van zijn grote doorbraak worden, maar dan komt de coronacrisis en die zet alles voor The Dutch Giant op z’n kop.

Groot dromen. Olivier naar Hollywood is op 4 november om 23.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Mij lijkt het een indrukwekkende documentaire. Ik kijk sowieso graag de verhalen van opvallende persoonlijkheden, zoals we recent ook de docu over Biban Mentel hebben gehad op Videoland. .

Foto’s: Olivier Richters.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2020 /