Premières Nederlands Film Festival in bioscopen

Premières Nederlands Film Festival vinden plaats in bioscopen door heel Nederland. In maar liefst 66 steden en 97 bioscopen en filmtheaters kunnen filmliefhebbers terecht. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan.

Nederlands Film Festival

Op 25 september gaat de 40e editie van het Nederlands Film Festival van start. Het publiek kan thuis genieten van een uitgebreid online programma met films, talkshows en masterclasses. Naast klassiekers en hoogtepunten uit het afgelopen jaar zijn ruim 60 producties voor het eerst te zien. Niet alleen online, maar ook op de NFF Interactive Expo of op het grote doek. 

Films die in première gaan

“Voor het eerst staan er bijna 100 bioscopen en filmtheaters vanaf 25 september klaar om het publiek te ontvangen bij de festivalpremières van 6 nieuwe speelfilms, een dramaserie en een documentaire in het land”, aldus Algemeen Directeur a.i. Doreen Boonekamp. In 66 steden en 97 bioscopen en filmtheaters kunnen filmliefhebbers terecht. Er is keuze uit de festivalpremières van Buladó (openingsfilm NFF 2020), Kom hier dat ik u kus, I.M., De Dick Maas methode, Buiten is het feest, Marionette, De Vogelwachter en La última primavera. 

Deelnemende bioscopen festivalpremières

Filmtheaters en bioscopen in de volgende steden (alfabetisch) presenteren Nederlands Film Festival Festivalpremières. Alkmaar, Almelo, Almkerk, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Bussum, Castricum, Cuijk, Delft, Den Bosch, Den Burg, Den Haag, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Drachten, Eindhoven, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, IJmuiden, Kampen, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nijmegen, Noordwijk, Panningen, Purmerend, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veghel, Vlaardingen, Vlissingen, Wageningen, Winterswijk, Woerden, Zaandam, Zeist, Zevenaar, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle. 

Veel belangstelling voor gezamenlijke premières film festival

De belangstelling om landelijk samen te werken met het Nederlands Film Festival is ongekend groot. “Voor het jubileumjaar ontstond het idee om vanwege de 40e editie een aantal films in 40 theaters te vertonen. De COVID-19-pandemie bracht dit plan in een stroomversnelling. Omdat de organisatie van een regulier festival voor een groot publiek in één stad onmogelijk was. Het enthousiasme van de theaters, makers en distributeurs om samen met het festival het publiek welkom te heten overtreft alle verwachtingen.” Zo vertelt Algemeen Directeur a.i. Doreen Boonekamp.

De landelijke tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Abraham Tuschinski Fonds, de deelnemende bioscopen en filmtheaters, distributeurs, producenten, makers en alle partners van ganaardefilm.nl. 

De kaartverkoop voor de festivalpremières in het land start vanaf vandaag via alle deelnemende bioscopen en filmtheaters. Kijk op www.filmfestival.nl/festivalpremiere voor meer informatie.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 augustus 2020 /