Laatste aflevering Helden van Hier: Corona

Laatste aflevering Helden van Hier: Corona is maandag – 11 mei – om 21.50 uur te zien bij VTM en terug te kijken via VTM GO. De afgelopen weken volgden bijna 700.000 kijkers het leven van de hulpverleners tijdens de coronacrisis op de voet. In de laatste aflevering van Helden van Hier: Corona kun je zien dat zij eindelijk weer rustig(er) kunnen ademhalen.

Laatste aflevering Helden van Hier: Corona

COVID-afdelingen worden afgebouwd en het normale leven wordt voorzichtig weer aangevat. Alle spilfiguren blikken terug op de meest intense weken van hun leven en krijgen een onvergetelijk eerbetoon.

Jessa Ziekenhuis

Terwijl Ferdy, die een maand in kunstmatige coma lag, meer en meer vorderingen maakt bij de kinesist, worden in het Jessa Ziekenhuis COVID-afdelingen gesloten. Vandaag krijgt de afdeling hartziekten haar oude bestemming terug. Verpleging en onderhoudspersoneel slaan de handen in elkaar om de hele dienst te ontsmetten.

Intensiviste Dr. Ilse De Pauw blikt al vooruit. Vanaf nu is het hele ziekenhuis ontdubbeld: COVID en niet-COVID. Ze hoopt dat er geen nieuwe piek komt, maar ze zijn er wel klaar voor. Op elk moment kunnen ze het aantal bedden weer opschroeven. 

Mondmaskers verplicht

Op het openbaar vervoer is het dragen van mondmaskers nu verplicht. Terwijl VTM NIEUWS-reporter Birgit Herteleer uitzoekt of de mensen zich aan de regels houden, voert de politie controles uit. De meeste mensen hebben wel een masker bij, maar weten niet wanneer ze het nu juist moeten opzetten.  

Applaus

In heel het land wordt er al wekenlang om klokslag 20.00 uur geapplaudisseerd. Meer dan ooit voor de personages uit de reeks. Mensen hebben zich verzameld voor het huis van Flora, de brandweer staat voor het WZC in Wichelen, buurtbewoners klappen voor begrafenissen De Ras en de politie van Oostende, en het personeel van Spoed Stuivenberg zet de handen op elkaar voor de laatste levering van #feedthenurses.

 Isolde Lasoen, Jef Neve, Flip Kowlier en Tijs Delbeke treden op op het dak van het Jessa Ziekenhuis voor Helden van Hier

Speciaal nummer voor zorghelden

Helden van Hier: Corona sluit af met een ultiem eerbetoon. Op het dak van het Jessa Ziekenhuis spelen Isolde Lasoen (de drumster van DAAN), Jef Neve, Flip Kowlier en Tijs Delbeke speciaal voor de zorgverleners een aangepaste versie van ‘Heroes’ van David Bowie. De beelden worden live gestreamd, zodat alle zorgverleners kunnen meekijken. Tijdens het lied wordt teruggeblikt op de sterkste momenten uit de reeks.

Langste creditlijst ooit

Speciaal voor de slotaflevering lanceerde Helden van Hier: Corona een uitzonderlijke oproep. Via heldenvanhier.be riepen ze Vlaanderen op om massaal hún persoonlijke helden uit de zorg in de kijker te zetten. Door via de website eenvoudigweg de naam en het beroep van hun zorgheld door te geven, kon iedereen een bijdrage leveren aan de langste ketting van bedankingen ooit.

Maar liefst 5.600 mensen stuurden de naam van hun held of heldin ondertussen al in. Zo verbrak Helden van Hier het record dat op naam van de film X-Men stond, met een creditlijst van 3.700 namen. Met die indrukwekkende lijst sluit Helden van Hier: Corona maandag af.

Helden van Hier: In De Lucht

Vanaf maandag 18 mei zendt VTM het tweede seizoen van Helden van Hier: In De Lucht opnieuw uit, waarin piloten, spoedartsen en -verplegers uitrukken met de enige MUG-helikopter van Vlaanderen.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2020 /