Wim Opbrouck zingt dagelijks een liedje

Wim Opbrouck zingt dagelijks een liedje voor zijn volgers. Dat doet hij natuurlijk vanuit ‘zijn kot’. “Een liedje ter vertroosting, ter ondersteuning, maar ook ter hartverheffing in deze moeilijke, barre tijden.”

De afgelopen dagen is er een breed scala aan nummers voorbij gekomen. Zo vind je – op het moment van schrijven in de eerste week van april – inmiddels bijna 20 liedjes op de IGTV van Wim Opbrouck. Wat Wim Opbrouck zoal zingt? Nou, denk aan Josephine van Chris Rea of Big in Japan van Alphaville. Hij begeleidt zichzelf op de piano.

Wilfried de Jong

Eigenlijk zou Wim Opbrouck nu op het podium staan met de voorstelling Jungfrau. Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht heeft hij ‘dit gloedvol duet over vriendschap en verlangen’ – zoals ze dat op hun site omschrijven – gemaakt samen met Wilfried de Jong. Het is de opvolger van het stuk We free kings, waarmee ze twee jaar geleden al door Nederland en Vlaanderen toerden.

Jungfrau

Het stuk bevat een mix van dans, muziek en theater. Het verhaal van Jungfrau gaat over twee mannen die elkaar niet kennen. Ze komen elkaar tegen in het hooggebergte. “Met een blik van verstandhouding besluiten ze elkaar te vergezellen. De wereld zoals ze hem kenden laten ze achter zich en wat volgt is een mythische reis naar de top van de Jungfrau, een legendarische Alpenreus. In het gevecht met de elementen hebben ze alleen elkaar en hun gedeelde verlangen naar het onbereikbare”, aldus Toneelgroep Maastricht.

Alles ligt op dit moment stil door het coronavirus; wanneer Jungfrau ten tonele wordt gebracht, is dan ook nog onduidelijk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Willem Vermandere #wimzingt

Een bericht gedeeld door wimopbrouck (@wimopbrouck) op

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 april 2020 /