Wim Opbrouck zingt dagelijks een liedje

Wim Opbrouck zingt dagelijks een liedje voor zijn volgers. Dat doet hij natuurlijk vanuit ‘zijn kot’. “Een liedje ter vertroosting, ter ondersteuning, maar ook ter hartverheffing in deze moeilijke, barre tijden.”

De afgelopen dagen is er een breed scala aan nummers voorbij gekomen. Zo vind je – op het moment van schrijven in de eerste week van april – inmiddels bijna 20 liedjes op de IGTV van Wim Opbrouck. Wat Wim Opbrouck zoal zingt? Nou, denk aan Josephine van Chris Rea of Big in Japan van Alphaville. Hij begeleidt zichzelf op de piano.

Wilfried de Jong

Eigenlijk zou Wim Opbrouck nu op het podium staan met de voorstelling Jungfrau. Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht heeft hij ‘dit gloedvol duet over vriendschap en verlangen’ – zoals ze dat op hun site omschrijven – gemaakt samen met Wilfried de Jong. Het is de opvolger van het stuk We free kings, waarmee ze twee jaar geleden al door Nederland en Vlaanderen toerden.

Jungfrau

Het stuk bevat een mix van dans, muziek en theater. Het verhaal van Jungfrau gaat over twee mannen die elkaar niet kennen. Ze komen elkaar tegen in het hooggebergte. “Met een blik van verstandhouding besluiten ze elkaar te vergezellen. De wereld zoals ze hem kenden laten ze achter zich en wat volgt is een mythische reis naar de top van de Jungfrau, een legendarische Alpenreus. In het gevecht met de elementen hebben ze alleen elkaar en hun gedeelde verlangen naar het onbereikbare”, aldus Toneelgroep Maastricht.

Alles ligt op dit moment stil door het coronavirus; wanneer Jungfrau ten tonele wordt gebracht, is dan ook nog onduidelijk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Willem Vermandere #wimzingt

Een bericht gedeeld door wimopbrouck (@wimopbrouck) op

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

5 april 2020 /