Quarantaine-kijktips: 5 documentaires voor als je thuis moet blijven

Of je nu in quarantaine zit, thuis moet werken of uit voorzorg thuis zit: er is door het nieuwe coronavirus een grote kans dat je de komende tijd meer thuis bent dan normaal. Gelukkig zijn er podcasts, radiostations en steamingdiensten in overvloed! Daarom delen we vandaag 5 documentaires die perfect zijn voor als je thuis moet blijven.

1. Our Planet

Voor Our Planet kwamen de makers van Planet Earth en Blue Planet bij elkaar. Het doel van de zeven afleveringen is de diversiteit van onze planeet in beeld te brengen. Bekijk de jungle, de oceanen, noordpool, zuidpool, Afrikaanse savannes en de woestijn. De serie is niet alleen ontroerend mooi, maar ook zien hoe mensen negatief invloed hebben op de natuur en het klimaat.

2. Icarus

Icarus is een absolute must-see. Het begint allemaal met de onschuldige Bryan Fogel, een amateurwielrenner die erachter wil komen wat doping met het lichaam en de prestaties van wielrenners doet. Al snel neemt de documentaire een complete wending. Wanneer hij via via bij dokter Grigory Rodchenkov komt raakt hij betrokken bij een ontzettend groot dopingschandaal. Het bijzondere? Alles is echt. Je kaak zal op de vloer vallen.

3. How The Beatles Changed The World

Iedereen kent de Beatles. Ze zijn een van de meest invloedrijke popbands ooit: zowel op muzikaal vlak, als op sociaal en cultureel gebied. De documentaire over de populaire band laat zien wat hun impact was én is.

4. Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Het Fyre Festival in 2017 beloofde een van de coolste festivals ooit te worden: in de Bahama’s, de meeste bekende modellen, de populairste artiesten, speedboten, privé vliegtuigen en nog heel veel meer luxe. De doelgroep?: De mooiste influencers en rijkste mensen. Helaas eindigede Fyre Festival in een van de grootste mislukkingen ooit. Ontzettend cringe, maar absoluut één van de documentaires die de moeite waard is om te kijken.

5. The Great Hack

The Great Hack begint met David Carroll die aan zijn studenten vraagt: “wie van jullie is weleens door een online advertentie wijsgemaakt dat je door je microfoon wordt afgeluisterd?”. Bijna iedereen steekt zijn of haar hand op. Het is de perfecte manier om een les over het briljante, maar ook onethische databedrijf Cambridge Analytica te introduceren. Zij hebben niet alleen geholpen in het Brexit referendum, maar ook om Trump aan de top te krijgen. In deze documentaire worden oud-werknemers van het bedrijf geïnterviewd. Al snel vraag je jezelf af of je nog wel op social media moet zitten..

Extra tip: ben je helemaal door het Nederlandse aanbod op Netflix heen en ben je benieuwd wat andere landen op Netflix aanbieden? Bijvoorbeeld qua documentaires. Dan kan het de moeite waard zijn om in een VPN te investeren. Door middel van een VPN bescherm je niet alleen jouw persoonlijke gegevens, maar kun je ook gebruik maken van servers in andere landen.

Ook leuk: Het coronavirus haalt de creativiteit bij diverse bekende Vlamingen naar boven. Kijk bijvoorbeeld naar Celine Verbeeck en Andy Peelman.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 maart 2020 /