Zesde seizoen voor D5R met Liandra Sadzo

Zesde seizoen voor de jongerenreeks D5R! Wie had dat gedacht, nadat Ketnet na vier seizoenen en een film stopte met deze reeks. Het vijfde seizoen bleek uitzonderlijk te scoren, waarna een vervolg met Sander Provost, Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Thijs Antonneau en Jamie-Lee Six natuurlijk niet kan achterblijven.

Aangezien de acteurs en actrices natuurlijk ook ouder worden, zijn ook hun personages gegroeid. Ze ruilden de schoolbanken in voor de vrijheid van het Gentse kotleven, de druk van de blok en de verleiding van nieuwe vriendjes. Dat zorgde binnen de vriendengroep voor heel wat stevige nieuwe uitdagingen. Zoals steeds recht uit het leven gegrepen.

Op het scherm verhuisde de reeks van Ketnet naar Telenet Play en MNM, waar ze op ongeziene schaal aansluiting vond met de opgroeiende fans. In totaal hadden de afleveringen van seizoen 5 meer dan 5 miljoen views op alle platformen, zonder lineaire uitzending. Op Telenet Play voerde ‘D5R’ daarmee 5 weken lang de top 10 aan van meest opgevraagde reeksen. Op het YouTube kanaal van MNM waren de 24 afleveringen meteen ook de volledige top-24.

Zesde seizoen D5R

In het zesde seizoen zien we Wout (Sander Provost) zijn studies opgeven door zijn studentenjob in de horeca en moet hij daardoor terug naar zijn ouderlijke huis in Vilvoorde. Kyra (Liandra Sadzo) gaat gebukt onder zware druk van haar volgers op social media en haar verborgen relatie met een docent maakt het er niet makkelijker op. Voor Leyla (Angela Jakaj) hangt er nieuwe liefde in de lucht na de breuk met Jan. Maar als haar nieuwe vriend een stapje verder wil, worstelt ze met haar eigen geloofsovertuiging.

 Vincent (Thijs Antonneau) kwam vorig seizoen eindelijk uit de kast en zit met zijn vriend Jonas op een goeie wei. Verleiding komt voor hem echter uit een onverwachte hoek wanneer hij heel onschuldig een eerste gokje waagt. Tenslotte heeft Amber (Jamie-Lee Six) zichzelf door haar perfectionistische studiedruk opgezadeld met een pillenverslaving. De ‘vriend’ die haar dit heeft aangesmeerd blijkt gevaarlijker dan gedacht. De vriendschap tussen de vijf komt onder druk te staan…

‘D5R’ is een co-productie van Warner Bros ITVP België, Telenet en C&A, in samenwerking met MNM. Het zesde seizoen van de jeugdreeks wordt opnieuw geregisseerd door Mathijs Dekyvere. Alle 12 afleveringen zijn nu beschikbaar zijn op Telenet Play en later dit jaar via het YouTube kanaal van MNM, MNM.BE en VRT NU. En op het vervolg hoeven de fans niet lang te wachten. Seizoen 7 zal vanaf december beschikbaar zijn, aldus Telenet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 september 2019 /