Cast Grenslanders met Jasmine Sendar en Koen De Bouw

Cast Grenslanders met Jasmine Sendar, Koen De Bouw en menig bekende acteur uit België en Nederland. In dit artikel gaan we wat dieper in om de hoofdpersonages en onthullen we wie de andere belangrijke rollen spelen.

Grenslanders is nu op dvd verkrijgbaar.

Wil je meer over deze serie lezen, klik dan hier voor de artikelen over de cast, uitzenddatum en natuurlijk de verhaallijn.

Grenslanders: het verhaal

In de nieuwe bloedstollende thrillerreeks ‘Grenslanders’ trekt Belgisch gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) zich het lot aan van een mysterieus Afrikaans meisje dat dolend werd aangetroffen in de grensstreek tussen West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen. Op hetzelfde moment onderzoekt de Nederlandse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) een bloederige schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.

Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied tussen Vlaanderen en Nederland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen. De Grenslanders verbergen ook geheimen die het daglicht nooit mogen zien…

Koen De Bouw als Bert Dewulf
Koen De Bouw als Bert Dewulf

Koen De Bouw als Bert Dewulf

Bert Dewulf wordt gespeeld door Koen De Bouw; een Vlaamse klinisch psycholoog gespecialiseerd in post-traumatische klachten. Hij wordt wegens zijn expertise vaak door de politie ingeschakeld. Hij is getrouwd en heeft een dochtertje dat geboren is met het syndroom van Down. Bert houdt zielsveel van zijn dochtertje, maar diep van binnen kan hij haar handicap niet aanvaarden. Het is een taboe. Met zijn vrouw kan hij er niet over praten, en het weegt op hun relatie.

Bert zoekt onbewust de mislukking op. Om opnieuw te kunnen beginnen, een nieuwe uitdaging te vinden. Wanneer hij in de grensstreek geconfronteerd wordt met een jonge getraumatiseerde vluchtelinge, wordt hem die kans ruimschoots geboden.

Jasmine Sendar als Tara Dessel
Jasmine Sendar als Tara Dessel

Jasmine Sendar als Tara Dessel

Tara Dessel is de rol van Jasmine Sendar; een een Nederlandse politie-inspecteur met Surinaamse roots. Als zwarte vrouw wordt ze af en toe geconfronteerd met vreemdelingenhaat en racisme, maar haar zelfvertrouwen is doorgaans groot genoeg om zich daarboven te stellen.

Bij haar collega’s en haar commissaris dwong Tara respect af door haar professionele, vakbekwame houding. Maar toen liep het fout. Een verkeerde beslissing van Tara leidde tot  haar schorsing. Toen er een plaats vrijkwam aan de grens met België, besloot ze haar carrière daar verder te zetten. Ze neemt haar toevlucht tot een houding van onbuigzame trots en soms oncontroleerbare woede. Bovendien lijdt ze steeds meer aan een ernstige vorm van slapeloosheid, met alle gevolgen van dien.

Wim Willaert in Grenslanders
Wim Willaert in Grenslanders

Cast Grenslanders:

Verder komen ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Sebastien Dewaele, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme in de serie voorbij.

Koen De Bouw en Adanna Unigwe
Koen De Bouw en Adanna Unigwe die Afi speelt.

Samenwerking Nederland en België

De Vlaming Rik D’hiet (Flikken, Het goddelijke monster en De Ridder) en de Nederlander Erik de Bruyn (J. Kessels, Hope, Wilde mossels en Het hart van Hadiah Tromp) schreven het scenario. De regie is in handen van Erik de Bruyn en Hendrik Moonen. Grenslanders is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama, Column Film, Eén en Avrotros.

Na het erg succesvolle Als de dijken breken werkt Eén opnieuw samen met Nederland voor een fictiereeks. De reeks kwam tot stand met de steun van Screen Flanders, VAF/Mediafonds, The Netherlands Film Production Incentive, Scio Productions, de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds.

Bron foto: VRT / Nyklyn

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2019 /