Vlaamse acteurs in Baantjer Het Begin

Vlaamse acteurs in Baantjer Het Begin!  Joren Seldeslachts, Maarten Nulens, Tom Vermeir en Hélène Devos zijn toegevoegd aan de cast van de film én de serie. Charlotte Vandermeersch is alleen in de serie te zien. De film komt op 18 april 2019 in de bioscoop in Nederland en Vlaanderen. Waar de serie in Nederland op Videoland te zien is, daar zal-ie in Vlaanderen via VTM te volgen zijn.

Vorige week schreef ik al over Baantjer Het Begin, maar de toevoeging van Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir, Joren Seldeslachts, Maarten Nulens en Hélène Devos aan de cast overtreft écht mijn verwachtingen. Met name naar het werk van Maarten en Joren heb ik de afgelopen tijd met veel plezier gekeken. Maarten schittert natuurlijk nu in Gevoel voor Tumor. En Joren speelde – evenals Maarten – een glansrol in Beau Séjour.

De productie speelt zich voor een deel af in België en dus streek de filmploeg onlangs ook neer in Antwerpen voor opnames. Het onderzoek naar een moordzaak in Amsterdam leidt De Cock en Montijn naar Antwerpen, waar ze hulp krijgen van de lokale autoriteiten. Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens; Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir speelt de rol van Seppe Bruneau, één van de kopstukken van het Belgische drugskartel. Hélène Devos speelt diens jongere zusje, barvrouw Kitty Bruneau. In de serie maakt Charlotte Vandermeersch haar entree als Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst.

Over Baantjer Het Begin

In de film Baantjer het Begin maakt de kijker kennis met de jonge Jurre De Cock (Waldemar Torenstra) die begin jaren ’80 gestationeerd wordt in het door krakers en punkers geplaagde Amsterdam. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt. Tot de Nederlandse sterrencast behoren onder andere nog Lisa Smit, Fedja van Huêt, Jelka van Houten, Ruben van der Meer en Horace Cohen. De opnames van de film en serie, onder regie van Arne Toonen, zijn momenteel in volle gang. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer. Het verhaal zal weer gebaseerd zijn op de boeken van A.C. Baantjer.

De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. VTM zal ‘m in Vlaanderen uitzenden. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm voorjaar 2019 uit in de bioscoop in Nederland en België. Van de Baantjer-boeken waarop ook deze film is gebaseerd zijn al zeven miljoen exemplaren verkocht.

Grappig weetje voor de fans: wist je dat je zelfs een Baantjer-boek kan laten maken met jouw naam? Dan speel jij dus opeens de hoofdrol (of degene aan wie je ‘m cadeau geeft).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 december 2018 /