Michiel De Meyer in cast Ketnet Musical TROEP met jonge talenten

Michiel De Meyer (Thuis en winnaar Steracteur Sterartiest) speelt de tweede volwassen hoofdrol in de nieuwe Ketnet Musical TROEP. Hij is daarmee te zien naast Maureen Vanherberghen en 24 jonge talenten!

Na het succes van Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en Team U.P presenteren Ketnet en Studio 100 een gloednieuwe editie van Ketnet Musical: TROEP! “Ik was al van bij het begin fan van Ketnet Musical”, zegt Michiel De Meyer. “Vorig jaar was ik aanwezig op de première: ik heb daar een aantal mensen aangesproken en gevraagd of ik ooit eens kon meedoen. Nu is het zover: ik heb er megaveel zin in. Ik voel me zelf nog heel jong, dus voel me echt thuis bij het jonge team van Ketnet Musical. Samen met de ploeg ben ik er helemaal klaar voor!”

Wie die jonge talenten zijn, die we verder in de musical zien? Dat zijn: Camille Servais, Eddie Byilingiro,Emma Raveschot, Flore De Vogelas, Gloria Mbiyavanga, Hanne Moreels, Ilya Koers, Isa Malfliet, Jules Blanckaert, Kira Gezels, Kyllian Rooms, Lander Vanwildemeersch, Lars Degreef, Liesl De Kegel, Linde Cauwelier, Loris Riggio, Marie-Claire Bangoura, Mauro Janssens, Maxine Debaets, Miguel Markey, Norah Vekemans, Pia-Lola Nuyens, Reine Vanderhoydonk, Thibault Gellinck.

Op zondag 4 november werd in de Startshow van Ketnet Musical bekendgemaakt welke 24 kinderen na een uitgebreide auditie werden uitgekozen om mee te spelen in de nieuwe musical TROEP!. Die gaat op 9 maart 2019 in première. Op maandag 5 november komen de Ketnetters te weten dat niemand minder dan Michiel De Meyer (bekend uit Thuis en de winnaar van Steracteur Sterartiest) de tweede volwassen hoofdrol voor zijn rekening zal nemen, naast de al eerder bekendgemaakte hoofdrolspeelster Maureen Vanherberghen.

Ketnet Musical: het verhaal

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP! is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie.

De musical wordt een mix van liedjes uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Er zijn voorstellingen in:
Plopsa Theater De Panne (9 en 10 maart)
Ethias Theater Hasselt (4 mei)
Capitole Gent (15, 18 en 19 mei)
Kursaal Oostende (20 april)
Stadsschouwburg Antwerpen (25,26 en 30 mei en 1 juni).

Foto: Ketnet Musical TROEP! : groepsfoto – (c) VRT Nathalie Dolmans.

Wil je genieten van de vorige musicals?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 november 2018 /