Sinterklaas en de Wakkere Nachten in bioscoop

Sinterklaas en de Wakkere Nachten is nu in de bioscoop te zien. De film werd geregisseerd door Stijn Coninx (die ook Niet Schieten maakte) naar een scenario van Hugo Matthysen.

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen. Hoe zou dat aflopen…

De film kwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem en vele anderen.

Sinterklaas en de Wakkere Nachten is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film vanaf vandaag, 24 oktober, in de bioscopen verdeelt.

Jan Decleir was al eerder te zien als Sinterklaas. Vanaf 1993 kruipt hij in de rol van de goedheiligman voor het Ketnet-programma ‘Dag Sinterklaas’. En ook in Sinteressante dingen was hij te zien in deze rol. In Vlaanderen werd in 2015 voor het eerst een Sinterklaas-film gemaakt ‘Ay Ramon!’. ‘Sinterklaas en de Wakkere nachten’ is de tweede Vlaamse Sinterklaas-bioscoop-film.

Jan Decleir speelde ook Sinterklaas in de Nederlandse Sinterklaas-films ‘Het paard van Sinterklaas‘ en ‘Waar is het paard van Sinterklaas‘.

Bekijk de trailer van Sinterklaas en de Wakkere nachten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2018 /