Nachtwacht (Ketnet) met audiodescriptie voor kinderen met visuele beperking

Nachtwacht – de Ketnet-reeks van Studio 100 – is voortaan ook met audiodescriptie te bekijken voor kinderen met visuele beperking. De eerste drie seizoenen zijn inmiddels voorzien van audiodescriptie. Na De Ridder, Professor T. en Beau Sejour is dit de eerste Ketnet-fictiereeks, die aangeboden wordt met audiodescriptie.

Wat is audiodescriptie?

Audiodescriptie is oorspronkelijk bedoeld voor blinde en slechtziende kijkers. Ook zij kijken geregeld televisie, maar missen uiteraard een deel van de informatie als niemand er iets over zegt. Daarom wordt een extra commentaarstem in de klankband gemixt, mooi tussen de dialogen in. De stem beschrijft onder andere handelingen, plaats, tijd, kleding en kapsels, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Al die elementen vertellen het verhaal mee en zijn soms noodzakelijk om het verhaal goed te kunnen volgen.

Over Nachtwacht

De tijd lijkt te hebben stilgestaan in het rustige dorpje Schemermeer. Maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Schemermeer is namelijk een poort naar de onderwereld. Daarom duiken er geregeld fabelachtige wezens op met kwade bedoelingen. Denk dan aan trollen,mummies, minotaurussen en zovoorts. Gelukkig is er de Nachtwacht: drie bewakers van het goede. Het zijn drie tieners die er op het eerste gezicht doodgewoon uitzien, maar eigenlijk ook zelf mythische wezens zijn: de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper).

Nachtwacht reeks 1 tot en met 3 is vanaf 15 oktober online te bekijken via ketnet.be, de app en via VRT NU. Vanaf 10 november starten de uitzendingen op televisie, elke zaterdag en zondag om 12 uur.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 oktober 2018 /