Gevoel voor tumor in Nederland bij NPO te zien

Gevoel voor tumor zal in Nederland bij NPO te zien zijn. Vandaag heeft de Eén bekendgemaakt dat zowel de Nederlandse NPO als de vermaarde internationale distributeur Red Arrow de uitzendrechten hebben gekocht van de bijzondere Eén-reeks met Maarten Nulens in de hoofdrol.

Gisteren (zondag 8 april) is de vierde aflevering pas uitgezonden, maar nu is er dus al veel interesse vanuit het buitenland. Het feit dat de NPO de uitzendrechten heeft gekocht, is voor de Nederlandse fans dus goed nieuws. Dat betekent dat de serie op NPO 1, 2 of 3 te zien zal zijn. Of dat op korte of lange termijn het geval is, durf ik niet te zeggen. Daar kan ik namelijk nog geen informatie over vinden. Aan de ene kant denk ik: dat kan snel gaan. IJzer moet je smeden als het heet is tenslotte. Een Vlaamse serie kan toch zo in Nederland worden uitgezonden. Aan de andere kant… Misschien willen ze ‘m nog ondertitelen of hebben ze een bepaalde periode in gedachten voor de uitzending. Dat gaan we dus in de gaten houden.

Red Arrow gaat de serie internationaal verkopen. Ze gaan de serie deze week voorstellen op MIPTV, de grootste televisiebeurs wereldwijd. Begin mei zal Gevoel voor tumor ook gepresenteerd worden op Série Mania. Op dit gespecialiseerde festival worden dramaseries voorgesteld aan internationale zenders en platformen. Gevoel voor tumor wordt er opgenomen in de Belgian Bright-selectie van Vlaamse en Franstalige producties.

Kort over Gevoel voor tumor
Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Maarten Nulens (bekend van Beau Séjour) speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter zijn te zien in deze hartverwarmende reeks. Het verhaal is bedacht door Leander Verdievel, Mathias Claeys (Eigen kweek, Dubbel leven) en Tom Goris (Witse, De Ridder). Tom Goris nam ook de regie voor zijn rekening.

Gevoel voor tumor is een coproductie van Eén en Sylvester, in samenwerking met Kom op tegen Kanker, met de financiële steun van het Stadsmarketingfonds van de Stad Gent en met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en het Agentschap Zorg en Gezondheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen, gerealiseerd door de Tax Shelter-maatregel van minister Gatz.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 april 2018 /