Crimi Clowns seizoen 3 op Q2 en dvd

Crimi Clowns seizoen 3 is nu te zien op Q2, maar voor de Nederlandse fans ook gewoon op dvd verkrijgbaar. Deze serie laat voor mij zien dat Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices perfect kunnen samenwerken. Zeker in dit bizarre verhaal. Voor wie de crimi clowns nog niet kent; ze zijn clowns overdag en criminelen bij nacht. Het derde seizoen speelt zich af na de roofmoord in een Brasschaatse villa.

Alle sporen leiden naar de bende van Ronny Tersago (Luk Wyns), waardoor zoon Wesley (Johnny de Mol) in de cel belandt. De Crimi Clowns proberen daarna uit de illegaliteit te stappen, maar komen er tot aan hun nek in te zitten. Naast Ronny en Wesley heb je hun partners in crime Lou De Manou (Manou Kersting) en Mike Bolckmans (Chris Willemsen). De rebelse en psychopathische dochter Amber Tersago wordt gespeeld door Silke Becu. Rachel Rubens – de ex-vrouw van Ronny – wordt gespeeld door Veerle Dejonghe. Daarnaast ontbreken Ma Tersago (Hilde Uitterlinden) en grote gangsterbaas Jos den Dief (Frank Aendenboom) natuurlijk ook niet.

Er zijn ook heel wat gastrollen voor enkele bekende gezichten. Zo spelen Philippe Geubels en Ivan Pecnik zichzelf, wordt Ben Segers een pastoor, rijdt Chris Van Espen rond als pizzakoerier en is Bruno Vanden Broecke de directeur van de Arenbergschouwburg. Ook Eline De Munck als stripdanseres en Axel Daeseleire als crimineel duiken opnieuw op in de reeks.Deze serie werd geschreven en geregisseerd door Luk Wyns en geproduceerd door Diamond City Films, het productiehuis van Wyns.

Luk Wyns: “In de eerste twee seizoenen werd er amper een pistool getrokken, nu knallen de automatische geweren dat het een lieve lust is. Ik ben ervan overtuigd dat dit derde seizoen nog verslavender is dan de twee voorgaande en ik heb mijn best gedaan om het publiek elke aflevering te blijven verrassen en te trakteren op coole oneliners en straffe uitspraken.”

Zelf heb ik de eerste twee seizoen en de eerste film al gezien. En ik moet zeggen: ik vind ze bizar goed. En dan bizar in meerdere betekenissen van het woord. Ik vind dat het qua stijl uitblinkt, maar het verhaal is natuurlijk ook alles behalve doorsnee. Ken jij Crimi Clowns al?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2018 /