Grenslanders: Nederlands-Vlaamse thrillerserie in 2019 op tv

Grenslanders is een nieuwe Nederlands-Vlaamse thrillerserie die in 2019 tegelijker wordt uitgezonden bij AVROTROS (op NPO3) en VRT (op Eén). Hier kijk ik zo naar uit! Deze nieuwe dramaserie speelt zich namelijk af in de grensstreek van Zeeland en Vlaanderen. In Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland.

Grenslanders is nu op dvd verkrijgbaar.

Grenslanders – het verhaal

“Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden…” zo klinkt het in het persbericht. Dat is toch geweldig. Zeker als je net als ik bent opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen. De opnames gaan begin 2018 van start. Nog maar heel eventjes geduld dus… Ik ben benieuwd waar ze gaan filmen. Dat moeten prachtige beelden gaan worden.

Cast van Grenslanders

En kijk dan naar die cast! Koen De Bouw neemt de Vlaamse hoofdrol voor zijn rekening. Dat doet hij samen met de Nederlandse Jasmine Sendar. Misschien een relatief onbekendere naam, maar dat maken Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx en Frank Lammers dan weer goed. Verder maken Ingrid De Vos, Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme uit van de cast. Een mooie mix tussen Vlaamse en Nederlandse acteurs; zo zie ik het graag.

Team achter Grenslanders

Grenslanders is een serie naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet. Erik de Bruyn (regisseur van onder andere de films J. Kessels, Hope, en de nieuwe film Het hart van Hadiah Tromp die binnenkort uitkomt) verzorgt de regie. Mylene Verdurmen, hoofd drama Avrotros: “Al in 2013 begon onze zeer inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt gaan waarmaken, samen met de VRT en producenten Column en Eyeworks België.”

Grenslanders wordt in 2019 uitgezonden tegelijk uitgezonden bij AVROTROS (op NPO 3) en bij de VRT (op Eén) en is een coproductie Column Film en Eyeworks België.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 december 2017 /