Vincke & Verstuyft komen er aan met Het Tweede Gelaat

Vincke & Verstuyft komen er aan met Het Tweede Gelaat! Na De Zaak Alzheimer en Dossier K. is dit het sluitstuk van een filmtrilogie die gebaseerd is op de Vincke & Verstuyft-reeks van Jef Geeraerts. De film wordt – net als Dossier K. – geregisseerd door Jan Verheyen. Koen De Bouw kruipt in de huid van Vincke, Werner De Smedt in die van Verstuyft.

De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

Naast Koen De Bouw en Werner De Smedt als Vincke & Verstuyft neemt ook Greg Timmermans opnieuw zijn rol van inspecteur Cassier op. Naast hen spelen Hendrik Aerts (Het Vonnis), Jurgen Delnaet (Halfweg, Cordon 2), Chris Van den Durpel (Vermist, Marina), Hilde Heijnen en nieuwkomer Sofie Hoflack belangrijke rollen. Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor onder andere Ikram Aoulad, Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van Den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert en Erik Goris.

Het Tweede Gelaat wordt in 51 draaidagen vastgelegd. Zo zijn er opnames in onder meer Antwerpen en Antwerpen Linkeroever, Heusden-Zolder, Opglabbeek, Jette en Ossendrecht (NL). De eerste beelden zijn inmiddels gelanceerd.

Het scenario van Het Tweede Gelaat werd geschreven door Carl Joos (De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown, De Behandeling) en is gebaseerd op het boek ‘Double Face’ van Jef Geeraerts. Achter de camera staat Danny Elsen (De Premier, Tot Altijd, Loft). Het Tweede Gelaat wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Phanta Film (NL), Vero Film, Scio en één.

De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Het Nederlands Filmfonds, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

Het Tweede Gelaat wordt vanaf 25 oktober 2017 in de bioscoopzalen verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 november 2016 /