Thuis neemt afscheid van Joy Anna Thielemans

Thuis neemt afscheid van Joy Anna Thielemans. De actrice vertelt over haar vertrek. In november 2015 is de keuze gemaakt om te stoppen. Daarop heeft ze de scenaristen de tijd gegeven om haar personage stilaan uit de reeks te schrijven. Zo komt het dat gister pas bekend is gemaakt dat Joy Anna Thielemans de serie na vier jaar verlaat. “Voor mij hoefde mijn vertrek niet snel te gaan, het was fijn om er samen de tijd en de ruimte voor te nemen.”

“Deel mogen uitmaken van de cast van Thuis heeft mijn hele weg veranderd en daar ben ik enorm dankbaar voor. Vooral omdat ik hier fantastische mensen heb leren kennen: voor en achter de schermen, maar zeker ook onze kijkers. Thuis is een waanzinnige leerschool, elke dag opnieuw. Op, maar ook naast en rond de set. Die verschillende ervaringen wil ik in de toekomst verder verkennen. Het leven ging heel hard de laatste vijf jaar, zo hard dat ik soms vergat hoe ongelooflijk gelukkig ik mezelf moet prijzen met deze job. Misschien is dat wel de reden waarom ik kan stoppen: om extra hard te voelen hoe dankbaar ik ben. You only know what you’re missing when it’s gone.”

De makers van de serie bedanken haar voor haar jarenlange inzet. “Joy Anna Thielemans kwam op 19- jarige leeftijd als jong veulen binnen bij Thuis. Het bleek meteen dat ze een ongelooflijk enthousiaste dame is; niet alleen bij Thuis maar ook in vele andere projecten. Het leek alsof ze vrij snel haar vleugels zou uitslaan maar niets was minder waar. Samen hebben we al vijf  jaar een mooi verhaal kunnen schrijven met Joy en dus ook met Jana. De verhaallijn met Bram en het verlies van hun ongeboren kind Jack staat ongetwijfeld bij elke Thuis-kijker in het geheugen gegrift.”

“Tijdens haar jaren bij Thuis, hebben we Joy zich zien ontplooien tot een veelzijdige, straffe madam.  Ze heeft veel geleerd bij Thuis maar heeft ons als makers ook veel geleerd; met name hoe we dichter bij onze fans konden staan, korter met hen konden communiceren en hoe we een dialoog konden opzetten via social media. Iets wat zij vanaf dag één in de vingers had.”

“Jonge mensen die het voelen kriebelen om hun vleugels uit te slaan mag je dan niet meer tegenhouden. We willen Joy heel erg bedanken voor de voorbije vijf jaar en wensen haar ontzettend veel succes met alles wat ze nog onderneemt.”

Joy in Thuis door de jaren heen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 augustus 2016 /