Jeron Dewulf: rechter in Advocaat van de Duivel

Jeron Dewulf speelt in de humoristische show Advocaat van de Duivel de rechter. Met een hamer in de hand gaat comedian en acteur Jeron Dewulf op zoek naar het grootste kwaad van ’t land. Geen enkele maatschappelijke ergernis ontsnapt aan het strenge en meestal onrechtvaardige oordeel van voorzitter Jeron.

Hij wordt vergezeld door telkens twee bekende Vlaamse topcomedians die in de huid van advocaat kruipen. Zo komen onder meer Philippe Geubels, Alex Agnew, Jan Jaap van der Wal, Sven De Ridder, Thomas Smith, Joost Vandecasteele, Ruth Beeckmans en Wim Helsen hun standpunt verdedigen in de rechtbank. Welk kwaad moet uiteindelijk uit onze samenleving verdwijnen?

Jeron Dewulf: “In dit programma worden gevestigde waarden in vraag gesteld en heilige huisjes omver geworpen.” Hij voelt zich duidelijk in zijn nopjes; hij heeft de touwtjes volledig in de handen en krijgt als rechter de kans om het vuur aan de schenen te leggen van zijn collega-comedians. Al krijgt hij het zelf soms ook zwaar te verduren…

Eind vorig jaar was Jeron Dewulf nog te zien in het derde seizoen van Foute Vrienden, het programma waarin hij zijn foute vrienden Christophe Stienlet, Thomas Smith en Begijn Le Bleu tot het uiterste dreef met de meest gênante en absurde opdrachten.

Jeron Dewulf & Griffier Jenny

Jeron Dewulf en Griffier Jenny

Deze keer zijn het niet zijn Foute Vrienden die Jeron Dewulf bijstaan, maar de allesbehalve goedlachse griffier Jenny. Of zoals ze zelf zegt: “Ik heb geen behoefte aan enige interactie.” Elke bedenkelijke uitspraak, vunzige mop of compleet absurde stelling van de advocaten wordt met een cynische blik onthaald en zorgvuldig genoteerd. Niets of niemand kan haar uit haar concentratie brengen, ook Jeron niet!

Het verdict van de volksjury valt vanaf 3 april 2016 elke zondag om 20.35 bij 2BE.

-> Niet echt een serie natuurlijk, maar wat mij betreft is Jeron Dewulf echt een geweldig acteur. Die zou absoluut meer kunnen dan de humoristische zaken waar we hem van kennen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 maart 2016 /