Tegen de Sterren Op: keer op keer genieten

Tegen de Sterren Op ontdekte ik tijdens een bezoek aan mijn Vlaamse neef en zijn vrouw. Mijn liefde voor Vlaamse tv-series en films kwam ter sprake en – volgens mij was het – mijn neef zei ‘ken je dit al’. Hij zette de tv aan, zocht tussen zijn opnames en liet toen Tegen de Sterren Op zien.

Tegen de Sterren Op valt eigenlijk niet helemaal in het genre dat ik hier bespreek (tv-series en films), maar ik wil er vandaag toch wat ruimte voor vrij maken. Aan de ene kant is dit programma voor de Nederlandse kijker namelijk niet zo toegankelijk, omdat er bekende Vlamingen na worden gedaan. Voor de Nederlandse kijker; je kunt het een beetje met Koefnoen vergelijken.

Aan de andere kant moet dat je ook niet tegen houden om eens eens een aflevering van Tegen de Sterren Op te kijken. Het mag dan een programma van VTM zijn; vanuit Nederland kun je dat vier weken lang nog zien via de app (en eventueel ook de website, maar dat heb ik zelf nog niet getest. Weet niet of je dan met landsbeperkingen te maken hebt). Kijk je zult niet alle Vlaamse sterren kennen, maar de manier waarop ze worden gespeeld, is vaak al hilarisch.

De nieuwjaarsshow van Tegen de Sterren Op die nu nog op de app staat, is echt een aanrader. Zeker de moderne liedjes die ze in een eigen jasje hebben gegoten, maar ook de sketch waarin Marc-Marie Huijbregts op de hak worden genomen, zijn geweldig. Wij hebben hier echt anderhalf uur dubbel gelegen. Gerard Joling is – zoals je hierboven hebt gezien -‘de sjaak’ in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen (ook terug te kijken). Hij presenteerde natuurlijk de K3-zoektocht voor SBS6.

Tegen de Sterren Op heeft echt een geweldige cast. Dat zijn echt niet de minste acteurs. Wie er zoal voorbij komen: Chris Van Espen, Clara Cleymans, Guga Baúl, Ivan Pecnik, Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Walter Baele, Tine Embrechts en Ella Leyers.

Om alvast een idee te krijgen, hier wat sfeerfoto’s uit aflevering twee van afgelopen woensdag 13 januari (nu dus ook via de app te bekijken). De serie is – ondanks dat het alweer het zesde seizoen is – nog steeds een enorme hit. Naar de eerste aflevering van Tegen de Sterren Op keken dit jaar maar liefst 1.080.934 kijkers!

Tegen de Sterren Op op YouTube

Maar je kunt ook op YouTube genieten van de sketches. Klik hier om maar liefst 170 filmpjes terug te kijken!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2016 /