Actrice Eline De Munck Gets Dirty!

Actrice Eline De Munck Gets Dirty voor TLC. Op maandag 30 november om 22.00 uur is de documentaire te zien, waarin ze het experiment aangaat om zich dertig dagen niet te wassen en geen make-up te dragen. Hoe vies wordt ze tot ze voor het eerst weer de douche aan mag zetten en welke gevolgen heeft dat voor haar werk – ze is niet alleen actrice, maar ook presentatrice en zangeres – en haar dagelijkse sociale contacten? Wat blijft er over van Eline als alle lagen van uiterlijk vertoon verdwijnen? Dat zie je in Eline Gets Dirty.

TLC_Eline-Gets-Dirty

“Ik wist helemaal niet wat er op me af zou komen met dit experiment en juist daarom had ik er meteen veel zin in. Ook omdat het onbekend terrein is en je niet kan in schatten wat het met je zal doen. Zowel fysiek als mentaal. Kort samengevat was het een mentale achtbaan, waarin ik mezelf meermaals ben tegengekomen!”, aldus Eline. De documentaire Eline Gets Dirty is geproduceerd door Sputnik Media.

Na er jarenlang elke dag piekfijn te hebben moeten uitzien, wil Eline nagaan af of ze ook zonder haar ‘uniform’ nog dezelfde persoon zou zijn. Zouden mensen anders op haar reageren? En wat blijft er nog over zonder al die aandacht voor looks en lichaam? Zou ze letterlijk ‘the smell of success’ verliezen? Eline gaat ver om het antwoord op die vraag te vinden. Ze legt zichzelf dertig dagen lang extreem strenge regels op: ze wast zich niet meer, ze draagt geen make-up, ze gebruikt geen enkel schoonheidsproduct en ze wast zelfs haar gedragen kleding niet meer. Alleen zo kan ze – voor één keer in haar leven – dertig dagen lang de meest pure versie van zichzelf zijn.

Tijdens dit gedurfde en persoonlijke experiment zoekt Eline ook naar antwoorden door in gesprek te gaan met mensen die in hun dagelijks leven door een (medische) aandoening niet in staat zijn om te voldoen aan de maatschappelijk opgelegde schoonheids- en hygiëne standaard. Zo ontmoet ze onder meer iemand die lijdt aan hyperhidrosis (overmatig transpireren) en iemand die verslaafd is aan make-up.

Eline Gets Dirty is op maandag 30 november om 22.00 uur te zien op TLC.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 november 2015 /