Petit Paris brengt Nederlandse en Belgische filmwereld samen

Petit Paris (uitgekomen als Weg van Jou) brengt de top van de Nederlandse en Belgische filmwereld samen; dat zegt initiatiefnemer Jan Lievens. Hij doet de productie van deze speelfilm samen met Gijs van de Westelaken en Nynke van der Ploeg. Eddy Terstall en Erik Wünsch schrijven het scenario en regisseren de film.

Zelf ben ik geboren en getogen in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Deze film mag dan ook niet op Vlaams Kijken ontbreken. Als ik meer weet over de cast en dergelijke, dan plaats ik dit natuurlijk. Kemna Casting gaat in ieder geval zorgen voor Nederlandse en Vlaamse A-acteurs. En de bekende sterrenkok (en Zeeuws-Vlaming) Sergio Herman krijgt een mooie bijrol. De premiere is gepland voor eind 2016. Maar eerst moet de crowdfunding tot een goed eind worden gebracht.

Wat je kunt verwachten van Petit Paris? Het wordt een romantische komedie die zich afspeelt tegen de achtergrond van de huidige veranderende maatschappij. Het verhaal gaat over een wat arrogante ‘Randstedeling’, Max, die met lage verwachtingen afreist naar Zeeuws-Vlaanderen om daar slinkse plannen uit te voeren. Hij vestigt zich in het plaatsje IJzendijke, dat als bijnaam ‘Petit Paris’ heeft. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij de bijzondere streek, het Vlaamse achterland en leert hij de mensen goed kennen. In plaats van dat hij de bevolking inpakt, dreigt hij zelf ingepakt te worden door de charme van de regio.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 november 2015 /