Stromae in Rwanda; bijzondere docu Emma Lesuis

Stromae heeft een concert gegeven in Rwanda; het land waar hij vandaan komt. Emma Lesuis – een Nederlandse journaliste met Surinaamse roots – heeft hier een bijzondere documentaire over gemaakt. Omdat (de muziek) Stromae ook in Nederland erg populair is, deel ik deze documentaire ook met jullie.

Speciaal voor canvas.be leefde Vranckx-Nomade Emma Lesuis een week lang toe naar het concert, samen met de Rwandezen. Van de voorbereidingen tot het moment dat het dak eraf ging. Gewapend met een radio vol Stromaemuziek ging Emma langs bij de jongeren van Kigali. Wie zijn de fans van Stromae en kon iedereen een ticket betalen? Emma maakte onder andere kennis met de mannen die strikjes maken voor de Maestro en ze wou weten of zijn fans hem als Belg of Rwandees zouden onthalen.

Vranckx en de Nomaden
De facebookpagina Vranckx & de Nomaden brengt verhalen van jongeren die in het buitenland wonen en werken, of die op zoek zijn naar hun roots. Ze publiceren foto’s, teksten en korte filmpjes voor de online kanalen van Vranckx. Maar er zijn ook Nomaden die een lange reportage maken voor het magazine Vranckx (zaterdagavond op Canvas) of zoals nu voor het eerst exclusief voor canvas.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 oktober 2015 /