Documentaire Corrie kijken; over hoe transitie is voor partner
Je kunt vanavond – vrijdag 17 maart – om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2 kijken naar de documentaire Corrie. Regisseur Marieke Widlak zoekt in deze 2Doc kort uit hoe er wordt omgegaan met de grote verandering van een geslachtstransitie binnen een liefdesrelatie. Widlak brengt een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander én voor jezelf.
Transitie Ashley
Als Corrie en haar partner een tijd samen zijn als man en vrouw, besluit haar partner dat hij zich eigenlijk een vrouw voelt. Hij is geboren in het verkeerde lichaam. Een transitie is voor Ashley de enige optie om echt zichzelf te voelen. Voor Corrie een lastige keuze zo zien we in de documentaire Corrie.
Kijktip voor liefhebbers van o.a. Hij, zij, hen.
Documentaire Corrie
Door de transitie van haar partner voelt Corrie zich tekortgedaan. Ze lucht haar hart bij haar beste vriendin Jet. Die moedigt haar aan om ook aan zichzelf te blijven denken. Gedwongen door de situatie gaat Corrie op zelfonderzoek. De crisis in Corrie’s leven biedt haar de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen plotseling boven drijven.
Partners transgender
Bij Khalid & Sophie zegt ze: “Er is heel veel over transgenders geschreven; ze kunnen overal hulp zoeken. Maar voor mij was er gewoon helemaal niks. (…) Ik hoef niet op de voorgrond te staan, maar ik had wel het idee dat ik onzichtbaar was naast haar.” De transitie van Ashley brengt het stel uiteindelijk dichter bij elkaar, op een manier die vóór de verandering niet mogelijk was geweest.
Documentaire Corrie kijken
De korte documentaire Corrie ging tijdens het Nederlands Film Festival 2022 in première. De film is gefinancierd in het kader van de Wildcard en geproduceerd door Tangerine Tree. Je kunt deze documentaire van Marieke Widlak vrijdag 17 maart om 22.20 uur kijken bij KRO-NCRV op NPO2. Let op: wil je vanuit het buitenland kijken, dan kan dat via een VPN Verbinding (die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat).
* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.
Altijd op zoek naar leuks om te kijken:
- Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
- Volg via andere social media-kanalen zoals Instagram, WhatsApp en TikTok.
- Klets mee in de Facebook-groep.
17 maart 2023 /
Tips