Wie denk je wel dat je bent seizoen 3 op tv

Seizoen 3 van Wie denk je wel dat je bent met Rob Urgert en Joep van Deudekom is vanaf vanavond – zondag 17 september 2023 – op tv te kijken. De afleveringen zie je iedere zondag om 21.30 uur bij NPO1. Ontdek er hier alles over.

Wie denk je wel dat je bent (seizoen 3)

Huilen vaders en moeders sneller dan mensen zonder kinderen? Wie kan je beter aan je sterfbed hebben, een spiritueel of een rationeel persoon? Zijn mensen met een zachte g echt gezelliger dan Noorderlingen? En wie presteren beter onder druk: piekeraars of blije eieren? Vanaf 17 september start seizoen 3 van Wie denk je wel dat je bent?, waarin Rob Urgert en Joep van Deudekom steeds twee typen mensen onderwerpen aan zo wetenschappelijk mogelijke experimenten. Serieuze wetenschap, maar met een knipoog.

Verschillen tussen mensen onderzocht

Rob Urgert* en Joep van Deudekom* onderzoeken in zes afleveringen de verschillen en overeenkomsten tussen mensen met en zonder kinderen. Een onderwerp waar ik zelf heel nieuwsgierig naar ben, want ik heb het boek De twijfelmoeder* geschreven en beheer de Facebook-groep Twijfel over kinderwens. Maar denk ook aan: mensen met een zachte of een harde g, spirituele en rationele mensen, smartphoneverslaafden en recreatieve gebruikers, nerds en mensen die dat helemaal niet zijn, en piekeraars en blije eieren. Dr. Tila Pronk, Universitair Hoofddocent aan Tilburg University schuift elke aflevering aan als deskundige.

Harde G vs Zachte G

Wat zegt het over je als je boven of beneden de grote rivieren woont? Zijn mensen met een zachte G misschien eerlijker? Zijn mensen met een harde G echt zulke vrekken? En klopt het vooroordeel dat noorderlingen minder gezellig zijn dan zuiderlingen? Dat ontdek je in aflevering 1.

Veel kinderen vs Geen kinderen

Hoe verander je als je kinderen krijgt? Kunnen mensen met kinderen zichzelf makkelijker wegcijferen? Huilen ze sneller? En kunnen ze beter een moeilijke taak tot een goed einde brengen? Je ziet het in de aflevering Veel kinderen vs Geen kinderen (aflevering 2).

Wie denk je wel dat je bent kijken

Wie denk je wel dat je bent? is een co-productie van NTR en Blazhoffski. Elke zondag van 17 september t/m 22 oktober om 21.30 uur op NPO 1 kun je naar dit programma kijken. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus, waar je ook de afleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 ontdekt. Als je een VPN Verbinding gebruikt, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit het buitenland kijken.

Foto: NTR / Olivier Thijssen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 september 2023 /