Lady Truckers seizoen 3 met deze deelnemers (zelfs in Amerika)

Lady Truckers seizoen 3 is vanaf donderdag 14 september 2023 wekelijks om 21.40 uur te kijken bij VTM2. Met deze keer ook een internationale chauffeuses. De Vlaamse Lady Trucker Patsy heeft namelijk al meer dan vijf miljoen kilometer op de teller en trotseert de Amerikaanse wegen. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Lady Truckers seizoen 3.

Lady Truckers seizoen 3

Ze zijn de koninginnen van de weg en they rule the world: van Amerika naar Canada, langs Duitsland en Nederland, tot in de kleinste uithoeken van Vlaanderen. De power women in Lady Truckers’ vanaf kruipen opnieuw achter het stuur van hun tien- én twintigtonners om de uitdagende en door mannen gedomineerde truckerswereld door een vrouwelijke bril te tonen.

Vlaamse Patsy vrachtwagenchauffeur in Amerika

In de eerste nieuwe aflevering steekt Lady Truckers de Atlantische Oceaan over. De Vlaamse Patsy (Hawaii, 57 jaar) trotseert al meer dan 20 de uitgestrekte landschappen van Amerika – hét truckersland bij uitstek – en neemt de kijkers mee aan boord van haar gigantische truck. Patsy, één van de amper 8 procent vrouwelijke truckers in de VS, staat voor een pittige rit van 3.360 kilometer. Dagelijkse kost voor de gepassioneerde Lady Trucker, die 8 maanden per jaar onafgebroken het land doorkruist en al meer dan 5 miljoen kilometer op haar teller heeft staan. Eenzaam is Patsy gelukkig nooit: haar gepensioneerde Hawaiiaanse man is haar trouwe passagier. 

Lady Trucker Ann in Canada

In de tweede aflevering van Lady Truckers seizoen 3 toont Ann dat ze haar mannetje kan staan in de bikkelharde truckerswereld, en wel in die van Canada. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan vond ze niet alleen de liefde voor haar man, maar ook die voor haar truck. Al zal ze die eerste even moeten missen. Ann heeft een trip van duizenden kilometers voor de boeg, die 11 dagen zal duren. Tijdens haar reis moet Ann de beruchte Highway 16, ook bekend als the Highway of Tears, trotseren. De snelweg is 725 km lang en heeft een wel heel lugubere reputatie… 

Deelnemers Lady Truckers seizoen 3

Ook in Vlaanderen combineren nieuwe gezichten en oude bekenden hard, fysiek werk met vrouwelijke charme en finesse. Lady Trucker Mariska (Kruishoutem, 46 jaar) vervoert bedrijfsverpakkingen. Ze staat beroepsmatig vaak stil, maar maakt van elke file een feestje. Caro (Zoersel, 28 jaar) is na een opvallende carrièreswitch – ze was tot voor kort hondentrimster – nog maar een jaar truckchauffeur. Momenteel rijdt ze met de vuilniswagen, maar deze pittige dame heeft nog grote dromen. Linda (Lommel, 37 jaar), die in het vorige seizoen van Lady Truckers met een truck vol patatjes het land doorkruiste, vervoert nu bier. Maar één ding zal nooit veranderen: Linda kruipt steeds piekfijn uitgedost en met een perfecte manicure achter haar stuur. 

Verhalen van truckchauffeurs

In aflevering 3 meer verhalen: Caro vervoert sinds een jaar bedrijfsafval en dat betekent om 4u ’s ochtends van start gaan om al het werk gedaan te krijgen. Maar vandaag heeft Caro haar dagje niet. Patsy is samen met haar man Arnold met een stevige lading bier onderweg naar Chantilly, Virginia. In Des Moines, Iowa, nemen ze een kleine omweg om de dorpssfeer op te snuiven. Daarna stoppen ze aan de grootste truckstop van de VS. En daar vind je werkelijk alles! Van een immens grote winkel met allerlei truckspullen tot een kapperszaak. En wie onderweg een film wil meepikken kan terecht in een cinemazaal. Charlotte runt samen met haar man Miquel en schoonvader Geert transportbedrijf Geert Viane in Roeselare. En dat transportbedrijf fungeert soms ook als kinderdagverblijf voor dochtertje Rosalie. 

Lady Truckers kijken

Je kunt vanaf donderdag 14 september dus nieuwe afleveringen van Lady Truckers op VTM2 kijken. Deze komen natuurlijk ook op VTM Go. Daar vind je alle voorgaande afleveringen ook terug. In Nederland staat seizoen 2 ook nog op NPO Plus. Wil je vanuit Nederland VTM GO kijken, lees dan deze uitleg.

Meiden Die Rijden kijken

Ben jij een liefhebbers van Lady Truckers en ben je altijd nieuwsgierig naar de avonturen van de deelnemers, dan is Meiden Die Rijden misschien ook wel iets voor jou. Dat is de Nederlandse remake. We zetten op een rijtje waar en hoe je onder andere Meiden Die Rijden kunt kijken, net zoals Lady Truckers. 

  • Meiden die rijden seizoen 1, 2 en 3 zijn alle drie te kijken via NPO Start. Wil je vanuit België de Nederlandse afleveringen kijken op NPO Start, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding. Klik op het nummer om ook meer over de seizoenen en de Meiden die rijden deelnemers te lezen.
  • Vlaamse Meiden die rijden seizoen 2 kun je in Nederland via NPO Plus kijken. 
  • Van Vrouwen die bouwen en vrouwen die varen zijn ook alle afleveringen via NPO Start te vinden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 september 2023 /