Documentaire Prinses Diana, 25 jaar later op Net5 kijken

Het is 25 jaar geleden dat prinses Diana op tragische wijze overleed. Verslaggever Koninklijk Huis en documentairemaakster Sam Hoevenaar zoekt uit hoe het Britse koningshuis er 25 jaar na de dood van prinses Diana bijstaat en hoe Diana’s nalatenschap vandaag de dag nog zichtbaar is. Hoe leeft zij voort binnen het koningshuis en de nieuwe generatie royals? Prinses Diana, 25 jaar later is Powered by LINDA. en op woensdag 31 augustus om 20.30 uur te zien bij Net5.

Autocrash Prinses Diana

We gaan samen met de Franse arts Frederic Mailliez terug naar 31 augustus 1997. Hij vertelt ons dat hij die avond vrij was, maar per toeval langs de gecrashte auto reed in de tunnel bij Pont de l’Alma. Daar heeft hij tevergeefs geprobeerd om haar leven te redden en stond aan haar zijde tijdens haar laatste momenten. Samen gaan ze terug naar de tunnel waar het die avond fataal misging.

Documentaire Prinses Diana, 25 jaar later

In de documentaire blikken we met de kennis van nu terug op het indrukwekkende leven van de prinses. We gaan samen met voormalig butler Paul Burell terug naar zijn laatste momenten met Diana. Hij vertelt geëmotioneerd hoe hij de nacht voor de uitvaart bij haar kist zat en een belangrijk item bij haar neerlegde voor haar laatste reis. Ook vertelt hij meer over de trouwdag van prins Charles en Diana en hoe ze uitgroeide tot een megaster, maar op de achtergrond leed onder de strenge regels aan het hof en het zeer ongelukkige huwelijk met Charles.

Rol Camilla Parker Bowles

Wat is de rol van Camilla Parker Bowles geweest in deze tijd? Zij heeft het immers van minnares tot toekomstige koningin geschopt. Royalty reporter Omid Scobie geeft inzicht in de campagne die er door Charles en het paleis is gevoerd om Camilla in de smaak te laten vallen bij pers en publiek. Ze zijn zeer hecht met Arthur Edwards, de fotograaf van de tabloid The Sun. We spreken hem over die vriendschap en waarom hij met kerst en de verjaardagen in het paleis te vinden is.

Prinses Diana en Meghan

Prinses Diana kampte met ernstige psychische problemen tijdens haar jaren aan het hof. Het is iets waar het koningshuis in 2020 opnieuw mee te maken krijgt als ook Meghan, de echtgenote van prins Harry, aangeeft suïcidale gedachten te hebben. Is de herhaling toevallig of zien we een patroon? We bespreken de uitdagingen van het leven binnen de paleismuren waarmee nieuwkomers te maken krijgen en waarom dat voor Diana en Meghan ondraagijk was en hoe prins William er alles aan deed om het voor Kate wel te laten werken.

Prinses Diana, 25 jaar later kijken

De documentaire Prinses Diana, 25 jaar later is een productie van Stepping Stone Producties en Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA.nl. Uitzending: op woensdag 31 augustus om 20.30 uur te zien bij Net5, om 22:00 uur gevolgd door de documentaire Diana: The Ultimate Truth en te zien op KIJK.nl. Vanuit België kun je ook naar Kijk.nl kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: Terry Fincher

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

31 augustus 2022 /