De Club: tv-serie over IVF & vriendschap van Eén en Prime Video

De Club is de nieuwe tv-serie over IVF en vriendschap, die in 2023 op Eén (België) en Prime Video (Nederland) te zien zal zijn. De serie is onder andere bedacht en geschreven door Leander Verdievel, die je kent van Gevoel voor tumor. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Vlaams-Nederlandse cast van De Club met onder andere Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk.

De Club

Vandaag (maandag 11 april 2022) starten de opnames voor de nieuwe tragikomische serie De Club, dat later te zien zal zijn in België op Eén en op Prime Video in Nederland. De achtdelige serie volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtkamer van de IVF-kliniek. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten zich aanpassen wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt… Net als bij Gevoel voor tumor wordt een moeilijk maatschappelijk thema openhartig, zonder taboes en met humor benaderd. Een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen – zo kun je de tv-serie De Club het beste omschrijven.

Op de hoogte blijven van wanneer je De Club op tv kunt kijken, volg ons dan op Instagram, kom bij de FB-groep of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De Club cast

De Club cast bestaat uit Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices. Hoofdrollen worden gespeeld door Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk. Ben je benieuwd waar je De Club cast van kent? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Acteurs en actrices De Club

  • Janne Desmet is wat mij betreft toch wel één van de actrices van dit moment. Je kon recent van haar genieten Beau Séjour 2Deja VuDe Familie Claus (waar op dit moment aan een derde film van wordt gewerkt) en Albatros. Al blijft haar rol in Studio Tarara één van mijn favorieten. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de tv-serie Chantal, waarin ze ook te zien zal zijn.
  • Dominique Van Malder was recent nog te zien in de Streamz-serie Doe Zo Voort. Maar je kent hem ook als presentator van Viervoeters, Radio Gaga en De Bachelorette (die in Nederland nu ook op Videoland te kijken is). Net als Jade Desmet zag je Dominique Van Malder in Albatros. Maar je zag hem ook in fantastische Vlaamse series als De Twaafl, De Dag en Zuidflank.
  • Jade Olieberg debuteerde in Hoe overleef ik… in 2008. Daarna heeft ze tal van rollen gespeeld; zoals Feline in Dokter Deen, Sara in Penoza, Lola in Ik Weet Wie Je Bent en meer recent bijvoorbeeld Sara in Ares, Jip in Anne+ en de moeder van Summer in AAP. Jade Olieberg speelde tevens de hoofdrol in Good Bad Girl. Daarnaast werkt ze momenteel aan de Vlaamse serie Geldwolven, aan Sputum en Jade Olieberg behoort dus ook tot de cast van De Club.
  • Evelien Bosmans zagen we recent natuurlijk in de hilarische serie F*** you very, very much, in The art of lying, in de herhaling van Welp en Gent West. Toen zei ik het al: geef deze vrouw meer rollen, dus ik ben blij dat ze tot de De Club cast hoort. Ik genoot ook ontzettend van Evelien Bosmans in Chaussee d’Amour en als ik haar IMDB zo spot, heb ik nog heel wat andere oudere series en films in te halen.
  • Roos Dickmann kun je kennen als Sacha uit de Soof-reeks, maar ook als Naomi uit Als de dijken breken. We leerden haar kennen dankzij Hoe overleef ik? waarin ze Katrien speelde.
  • Achraf Koutet was te zien in De slet van 6VWO, Instinct, De Kuthoer en Mocro Maffia. Hij debuteerde in Land Van Lubbers. Recent zag je hem nog in de telefilm Alles van Waarde.
  • Lies Visschedijk ken je dus uit Soof, maar ze speelde ook mee in Singel 39 en de indrukwekkende serie Het A-Woord. Ze is daarnaast één van de actrices uit de cast van de Nederlandse Loft (waarin haar tegenspeler in Soof – Fedja van Huêt – één van de hoofdrollen speelt. Op dit moment werkt ze ook aan de nieuwe Nederlandse serie Jos en is het nog steeds wachten op Soof 3.

Vruchtbaarheidsproblemen

Een kind krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar: 1 op de 6 stellen in Nederland en België kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een steeds groter wordende club mensen in onze maatschappij, die medische hulp nodig heeft om een kind te kunnen krijgen. Steeds meer mensen worden lid van een club waar ze nooit deel van wilden uitmaken.

Makers De Club

Ook scenaristen Leander Verdievel (Gevoel voor tumor) en Zita Theunynck (Arcadia) maakten onverwacht deel uit van de club. Hun ervaringen waren de aanleiding voor De Club. Ze schreven de serie met Sara Theunynck, Hilde Pallen (Zie mij graag) en Astrid van Keulen. De Club wordt geregisseerd door Toon Slembrouck, die je kent van Tom & Harry. Persoonlijk vond ik dat echt een heel sterke serie. Dus dat moet bij De Club ook goed komen, zeker in combinatie met de geweldige cast.

Onvruchtbaar na kanker behandeling

Scenarist Leander Verdievel (40) werd onvruchtbaar na een slopende kankerbehandeling. Over zijn strijd tegen kanker schreef hij de serie Gevoel voor tumor. Er volgden turbulente jaren vol mislukte IVF-pogingen en een moeilijke adoptieprocedure. Hij kreeg het idee om een serie te maken over die fertiliteitswereld die zoveel mensen kennen. Maar waar tegelijkertijd zo weinig over wordt gepraat. Een wereld waar veel onverwerkt verdriet is, maar ook onverwachte humor.  

Leander Verdievel

Leander Verdievel vertelt: “Ik had altijd gedacht dat we uitzonderingen waren. Want bij iedereen van onze vrienden lukte het zonder problemen om kindjes te krijgen. Maar plots zit je in een nokvolle, muisstille wachtzaal, vol koppels met hetzelfde probleem. Om kwart na zes ’s ochtends, starend naar melige foto’s van baby’s in bloemkolen en een muur vol geboortekaartjes van zij die het wél haalden. Net daarom wil ik dit verhaal vertellen. Om het surrealisme van een kinderwens te beschrijven, maar ook om hopelijk een eind te maken aan het stille verdriet van de onvruchtbaren.” Hij schreef hierover ook het boek Het volgend-jaar-gezin.

Tv-serie over kinderwens, ivf en onvruchtbaarheid

Lotte Vermeir, netmanager bij Eén, vertelt na de introductie van de tv-serie De club het volgende. “De club wordt een herkenbare en gedurfde reeks over een onzichtbaar maar alomtegenwoordig thema in onze maatschappij: onvruchtbaarheid en een moeilijke kinderwens. Iedereen kent wel iemand waarbij de kinderwens niet van een leien dakje ging. Maar vaak wordt er pas over gepraat wanneer het eindelijk wél gelukt is. Terwijl het net kan helpen om te horen dat je niet alleen staat en een hele ‘club’ met hetzelfde worstelt. Scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck maakten het uit eerste hand mee. Ze benaderen het delicate thema vol zorg maar durven ook de soms absurde situaties te benoemen. Net dat zorgt voor het ontzettend sterke en herkenbare verhaal van deze reeks.”

De Club kijken

Deze serie is een coproductie van VRT en Les Gens (Gardner & Domm) voor Eén en Prime Video. De Club is in 2023 op Eén in België en Prime Video in Nederland te kijken. Wist je dat je voor 2,99 euro per maand al een abonnement op Prime Video hebt? Je kunt deze dienst ook 30 dagen gratis testen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

11 april 2022 /