Gerard Ekdom met De Top 4000 Muziekquiz op SBS6

Je kunt net als vorig jaar op SBS6 weer kijken naar De Top 4000 Muziekquiz met quizmaster en radio-dj Gerard Ekdom. Het spel waarin duo’s van bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen staat in het teken van de Top 4000, die dit jaar van 4 tot en met 24 december te beluisteren is op Radio 10. De Top 4000 Muziekquiz met Gerard Ekdom is te kijken op zaterdagavond 4 december om 21.30 uur op SBS6.

De Top 4000 Muziekquiz

Welke hit speelt het draaiorgel? Hoe gaat de tekst van dat ene liedje ook alweer verder? En welke artiest of band staat er op die gephotoshopte afbeelding? De Top 4000 Muziekquiz is een bordspel, waarbij Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef stelt. Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 1 t/m 40: 40 is de finish. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint. Ze verdienen stapjes op het bord door goed te zingen, goed te luisteren en goed te kijken. Na elk spel kunnen de duo’s bonuspunten verdienen door intro’s van liedjes te raden. 

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom is niet alleen quizmaster – die als echte kenner de ene na de andere muziekanekdote uit zijn mouw schudt -, hij is ook het strenge maar rechtvaardige jurylid. Naarmate het spel vordert, zien we wie er bloedfanatiek is, wie er goed of slecht tegen zijn verlies kan… én welk duo dankzij hun muziekkennis het snelst door de Top 4000 raast en als eerste bij de finish aankomt! De Top 4000 Muziekquiz is een productie van Talpa Entertainment Productions.

Deelnemers

Wie de bekende Nederlanders zijn die meedoen aan deze quiz is nog niet bekendgemaakt. Dat gaan we in de gaten houden…

Foto: William Rutten.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

3 december 2021 /