Tussen Kunst en Kitsch met Frits Sissing

Tussen Kunst en Kitsch is één van die programma’s die al jarenlang interessant zijn om te kijken. Vanavond – woensdag 24 november – start een nieuwe reeks van uitzendingen voor het najaar 2021. De eerste aflevering van Tussen Kunst en Kitsch najaar 2021 is opgenomen in het Noord Brabants Museum Den Bosch. Je kijkt deze aflevering om 20.35 uur op NPO1.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer streamtips dankzij Guidinc.

Noord Brabants Museum Den Bosch

Expert Rob Driessen taxeert in de nieuwe aflevering van Tussen Kunst en Kitsch Noordbrabants Museum een radiator ornament. Men maakte dure auto’s hiermee extra opvallend. Heel beroemd is het radiator ornament van Rolls Royce: the ‘spirit of ecstasy’, een gevleugelde vrouwenfiguur die voorover buigt tegen de wind in. Dit beeldje van Gustave Poitvin is duidelijk een knipoog naar Rolls Royce – hier doet de gevleugelde nymf de handen voor haar ogen, alsof ze bang is voor de snelheid! De titel ‘Vertige de la Vitesse’ betekent snelheidsvrees. Het hoort niet bij een specifiek automerk, maar is zeer geliefd bij verzamelaars. 

Wist je dat er een Tussen Kunst en Kitsch spel is?

NPO 2 Extra

Op de website van Tussen Kunst en Kitsch lees ik daarnaast dat er aan één onderwerp uit de uitzending na afloop meer aandacht wordt geschonken op NPO 2 Extra. Je ontdekt dan meer achtergrondinformatie over het bepaalde pronkstuk. NPO 2 Extra vind je bij Ziggo op kanaal 222, bij KPN, Telfort en XS4ALL op kanaal 88 en bij T-Mobile op kanaal 381.

Nieuw seizoen Tussen Kunst en Kitsch

Het nieuwe seizoen van Tussen Kunst en Kitsch telt acht afleveringen. De eerste wordt uitgezonden op 24 november, daarna volgt op 1 december een aflevering uit het Aviodrome Lelystad. Op 8 december komt de uitzending uit Museum Beelden aan Zee Den Haag. Daarna moet je even geduld hebben, want de eerstvolgende aflevering staat dan gepland voor woensdag 29 december 2021. Vervolgens staan zowel op woensdag 5, 12, 19 en 26 januari 2022 nieuwe afleveringen klaar. De eerste in het nieuwe jaar komt uit Museum Belvédère Heerenveen, de andere beelden zijn opgenomen in diverse musea.

Foto: AVROTROS

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 november 2021 /