Fans Gunther Levi in actie tegen vertrek Peter Van den Bossche uit Familie

Fans van Gunther Levi zijn in actie gekomen tegen het gedwongen vertrek van zijn personage Peter Van den Bossche uit Familie. In de Facebook-groep Wij eisen dat Gunther Levi bij Familie blijft, delen veel fans berichtjes waarin ze hun verontwaardiging uitspreken. Wij spraken met Sophie Straetmans-Declerck, die deze actie is gestart. Zij volgt de reeks op de voet vanaf de eerste aflevering.

Fans willen dat Gunther Levi in Familie blijft

Sophie vertelt: “Toen ik vanochtend iets na zes uur het nieuws las, was ik in shock. Peter is Familie. Hij is één van de vaste personages; diegene waar iedereen steeds terecht kan. Hij is ook de persoon, die de vrede tussen iedereen probeert te bewaren De bomma vroeg hem een paar jaar geleden – tijdens het proces van Véronique – of hij de pater familias wou worden. Het houdt dan ook totaal geen steek dat men hem eruit schrijft nu. Zeker nu niet omwille van het feit dat Iris zwanger is. Daar kunnen ze nog alle kanten mee uit.”

Herkenbaarheid Familie

Ze gaat verder: “Gunther Levi moest de fakkel overnemen van Erik Goossens, die destijds erg populair was met de band Leopold 3. Dat was niet evident voor hem. Van een smeerlapje is zijn personage uitgegroeid tot één van de meest populaire. Zeker om alles wat hij al meegemaakt heeft. Dat is ook wat de oudere garde nog weet. Mensen die – zoals ik – van dag één kijken, vinden alle veranderingen niet altijd even leuk. En als dan alle vaste personages wegvallen is dat vaker moeilijk. De herkenbaarheid moet kunnen blijven en dat valt weg als iedereen steeds verandert of weggaat. Dat is niet fijn.”

Onvergetelijke momenten Peter Van den Bossche in Familie

Wat zijn dan de onvergetelijke momenten van Peter Van den Bossche (Gunther Levi) in Familie. Sophie somt ze eenvoudig op. “Dan denk ik vooral aan de momenten dat de sekte van Salamon aanslagen op hem pleegde. Het schijndood zijn, de aanval op zijn huwelijk in Malta. De hele romance met Trudy. De aanvallen van Xavier Latour die onder andere Louise en Trudy opgesloten had aan een treinspoor, goh er zijn er zoveel.”

Personage na protest kijkers gebleven

De actie voor Gunther Levi is niet het eerste protest dat de kijkers van Familie voeren. Sterker nog: ze behaalden eerder al succes. Wat dat betreft, is het gedwongen vertrek van Peter Van den Bossche (Gunther Levi) volgens Sophie nog geen zekerheid. Ze vertelt: “Een groot aantal jaar geleden wilden ze Jacky Lafon, tante Rita, al uit de reeks schrijven. Ze was toen naar Spanje verhuist met Micheline en Pierrot. Maar onder zwaar protest van de kijkers hebben ze haar moeten terughalen.”

Bomma en Ray

Sophie gaat verder: “Ook dankzij de kijkers zijn de bomma en Albert nog steeds in de reeks. Ze wilden hun aandeel jaren geleden al verkleinen. Dat ze nu wat minder te zien zijn, snapt iedereen wel gezien hun leeftijd. Maar dat is ook deel van het probleem. We moeten eerlijk zijn, Ray en Annie zijn beide 95 en er kan vandaag of morgen met hen echt iets gebeuren. Als zij dan ook nog vertrekken, dan blijven er niet veel meer over.”

Actie tegen gedwongen vertrek Gunther Levi bij Familie

Voor fans die ook in actie willen komen tegen het gedwongen vertrek van Gunther Levi bij Familie is er de Facebook-groep Wij eisen dat Gunther Levi bij Familie blijft.

Foto: VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

16 november 2021 /