Erik Van Looy heeft corona | Bart Cannaerts nu presentator

Erik Van Looy heeft corona; dat betekent dat hij in ieder geval twee opeenvolgende afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld niet kan presenteren. Bart Cannaerts is nu de presentator van De Slimste Mens ter Wereld; de afleveringen zijn te kijken op 1 en 2 december. Het programma ondervindt sowieso hinder van het virus; zo is er zelfs al een reserve-kandidaat ingevlogen… Ontdek er hier alles over.

Corona bij De Slimste Mens ter Wereld

Het is gebeurd. Erik Van Looy is besmet met het coronavirus en zit in quarantaine tot en met donderdag 18 november. De quizmaster zal daarom voor twee opeenvolgende afleveringen vervangen worden door jurylid Bart Cannaerts. De opnames van die afleveringen worden vanavond (15 november) ingeblikt in de studio in Vilvoorde. Maar het virus heeft meer impact; in de aflevering die volgende week maandag te zien is, zien we reservekandidaat GLINTS (Jan Maarschalk Lemmens). Een andere kandidaat moest forfait geven door een coronabesmetting. De kandidaat die hij vervangt kan op een later moment nog aantreden; vandaar dat zijn of haar naam nog niet wordt bekendgemaakt. Wie nieuwsgierig is, kan natuurlijk alle kandidaten van dit seizoen gaan doorspitten.

Hier ontdek je alles over het spelverloop van De Slimste Mens ter wereld seizoen 19.

Erik van Looy heeft corona

Erik Van Looy vertelt: “Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De Slimste Mens ter Wereld moeten overslaan.” Deze week en volgende week is Erik Van Looy nog dagelijks op de afspraak op Play4, maar de afleveringen van woensdag 1 en donderdag 2 december zullen gepresenteerd worden door jurylid Bart Cannaerts. En Erik Van Looy, die heeft nu volop tijd om De Slimste Scheurkalender ter Wereld alvast door te nemen.

Barts Cannaerts als presentator De Slimste Mens ter Wereld

Erik Van Looy vertelt: “Bart Cannaerts zetelde vanavond normaal als jurylid bij een van de opnames. Na overleg met de redactie heb ik hem opgebeld met de vraag om de presentatie van mij over te nemen. Hij moest er even van bekomen, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij er straks een lap op gaat geven.  Ik kan me geen betere ad interim presentator bedenken. Bart kent het spel door en door en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Of hij even goed is in het uitbeelden van onnozele tips en op het juiste moment ‘t is gebeurd!’ zal roepen, moet nog blijken, maar ik ben er heel zeker van dat hij zijn – of eigenlijk mijn- taak tot een goed einde zal brengen.”

Deelname aan De Slimste Mens ter Wereld

Dat tv-maker en stand-upcomedian Bart Cannaerts het spel door en door kent, zal wel zijn. Hij deed namelijk zelf twee keer mee aan De Slimste Mens ter Wereld en schopte het in 2012 tot de halve finale. Sinds 2013 zetelt hij in de jury van de quiz.

Bart Cannaerts

“Ik heb eigenlijk nog geen tijd gehad om goed te beseffen dat ik een quiz voor een miljoen kijkers ga presenteren. Ik ben nog maar net gevraagd door Erik Van Looy en ik kon onmogelijk zeggen ‘ik kan niet’, want ik zat normaal gezien in de jury. Dus vandaag switch ik de hele tijd tussen de emoties ‘heel vereerd’ en ‘blinde paniek’. Maar natuurlijk zeg je ook gewoon volmondig en meteen “ja” als die vraag je gesteld wordt. De afgelopen negentien jaar dat Erik dit doet, heeft er nooit iemand anders achter die desk gestaan, dus ik ga gewoon ontzettend hard mijn best doen en ervan genieten”, aldus Bart Cannaerts.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

15 november 2021 /