Pieter Verelst en Sid Van Oerle | Vliegende Bompa’s uit Got Talent

Pieter Verelst en Sid Van Oerle zijn de Vliegende Bompa’s uit de tweede aflevering van Belgium’s Got Talent 2021. Ze zijn inmiddels door naar de volgende ronde, maar voor we ze daar zien schitteren, hebben ze eerst hun identiteit bekendgemaakt. Ontdek in dit artikel meer over de act van deze acteurs. Nieuwsgierig naar waar je ze van kent; natuurlijk hebben we dat ook op een rijtje gezet.

Vliegende Bompa’s

Heel wat monden vielen open van verbazing toen ze de act van de Vliegende Bompa’s in de tweede aflevering van Belgium’s Got Talent zagen. De 89-jarige Fons en Jean-Pierre uit Antwerpen zorgden voor een verrassing van formaat. Ze nemen risico’s met betonmolens en boormachines en willen bewijzen dat je nooit te oud bent om plezier te maken. De jury weet even niet waar te kruipen van verbijstering… “Ik ben helemaal in de war, ik weet niet goed wat ik moet denken”, klinkt het bij Davy Parmentier. Hij heeft toegegeven dat hij al dacht dat het acteurs waren. Davy Parmentier dacht dat het Nathalie Meskens en Jonas Van Geel waren; aan Pieter Verelst en Sid Van Oerle had hij niet gedacht.

Bompa’s Pieter Verelst en Sid Van Oerle

Pieter Verelst en Sid Van Oerle hebben afgelopen week bekendgemaakt dat zij de Vliegende Bompa’s zijn. Op Instagram schrijft Pieter Verelst: “Ook die rare act gezien van De Vliegende Bompa’s op Belgium’s Got Talent? Met die betonmolen? Levensgevaarlijk, ik weet het! Wie dat waren? De 90-jarige versie van mezelf en Sid Van Oerle. Wij pleiten voor meer absurditeit in het leven. Af en toe wat verwarring is niet slecht.

Hoofd in betonmolen

Pieter Verelst schrijft verder: “En het is heel mediterend om je hoofd in een betonmolen te steken en wat rond te draaien. Ik kan het iedereen aanraden. Zelf ben ik heel zeeziek en was ik meeste van de tijd zo ziek als een hond. Maar Sid draaide graag wat rondjes op zichzelf. Perfecte dagbesteding.”

Sid Van Oerle

Sid Van Oerle en Pieter Verelst zijn beide acteur en theatermaker. Sinds 2017 ken je hem als Kobe Baert uit Thuis (de zoon van Karin – over hun verleden lees je meer in het boek Afgewezen). Deze zomer werd bekendgemaakt dat zijn rol vanaf 20 september wordt vertolkt door Reynout Dekimpe. Sid Van Oerle neemt namelijk een sabbatical. Hij omschreef dat het tijd was om even te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Het coronajaar heeft er bij de acteur flink ingehakt zo geeft hij aan. De afgelopen tijd zagen we Sid Van Oerle sowieso nog in een aantal andere producties. Hij heeft namelijk drie seizoen de rol van Dimitri Brepols gespeeld in De zonen van Van As. In Een Goed Jaar (die later op VTM te zien zal zijn) heeft hij een gastrol als Vincenzo. Daarnaast zal hij te zien zijn in het nieuwe Alias Wolf. Met Pieter Verelst zagen we Sid Van Oerle al eerder; de twee spelen namelijk twee bajes-klanten in Glad IJs.

Pieter Verelst

De kijkers van  Familie kennen Pieter Verelst als Thomas Van den Bossche (2014-2015) en hij was ook te zien in Problemski Hotel. De Nederlandse kijkers konden hem daarnaast zien als Vincent – Vinnie – Kuppens in het tweede seizoen van De Bunker. Dit seizoen is in Vlaanderen nooit uitgezonden. Recent zag je hem dus in Glad IJs en in de film Cruise Control. De laatste jaren heeft Pieter Verelst zich vooral verdiept in de wereld van het theater, waarmee hij zowel in Vlaanderen als Nederland hoge ogen gooit. De aankomende maanden speelt hij zijn show Amai zowel in Nederlandse als Vlaamse theaters. En goed nieuws: daar zijn nog kaartjes voor.

Foto: Lien Geleyn

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 september 2021 /