De Nederpopcast van Carolien Borgers mét Nederlandse zangeressen

Carolien Borgers duikt met De Nederpopcast in de carrières van Nederlandse zangeressen. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schöne en Eefje de Visser. De eerste twee afleveringen (in totaal zijn er zes) van de podcast zijn vanaf morgen – dinsdag 14 september – te beluisteren.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer streamtips dankzij Guidinc.

De Nederpopcast

In de AVROTROS-podcast De Nederpopcast verdiept maker en presentator Carolien Borgers zich in de geschiedenis van de Nederpop. In het eerste seizoen van deze podcast bekijkt ze de muziekwereld vanuit het perspectief van de vrouwelijke artiest. Ze spreekt openhartig met zangeressen van verschillende generaties over hoe het is om als jonge vrouw volwassen te worden in de wereld van de Nederlandse popmuziek. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schöne en Eefje de Visser.

Zangeressen in mannenwereld

Hoe is het om als jonge vrouw dromen waar te maken in een mannenwereld? Waar liepen zij tegenaan toen hun dromen werkelijkheid werden? En is dat door de jaren heen veranderd? Carolien Borgers spreekt met de verschillende zangeressen over hun dromen, teleurstellingen, successen én de schaduwkant van de muziekwereld. Met treffende anekdotes wordt de huidige tijd afgezet tegen het verleden. Nederpop-deskundige Tim Treffers vult iedere aflevering aan met extra verdieping en fragmenten uit de verschillende decennia. 

Leven in de schijnwerpers

In de podcast worden onthullingen gedaan over het leven in de schijnwerpers. Edsilia Rombley vertelt over haar onzekerheid die ze lang had over haar stem, Fay Lovsky deelt voor het eerst haar pijnlijke verhaal over een stalker en we horen hoe Imca Marina bijna tuinarchitecte was geworden. Zangeres Linde Schöne vertelt openhartig hoe belangrijk het is om in de muziekwereld sterk in je schoenen te staan. “Alles waar ik ooit onzeker over ben geweest, is gebruikt om me te manipuleren.”

Carolien Borgers

Presentator Carolien Borgers: “Ik vind het bijzonder om te ontdekken hoeveel de verschillende generaties zangeressen met elkaar gemeen hebben, maar ook hoeveel er is veranderd in de laatste jaren. Het is heel waardevol om zo openhartig te spreken over onderbelichte thema’s in de muziekwereld.” Carolien Borgers ken je als cabaretière, (radio)presentatrice en zangeres. Ze presenteert bij AVROTROS het Muziekcafé. Maar denk dat velen haar vooral kennen van de Happy hardcore Medley die ze jaren geleden akoetisch op Lowlands ten gehore bracht. Meer dan 100.000 kijkers zagen het filmpje al op YouTube. Kortom: een dame die zelf ook al de nodige ervaring heeft. Verder spreekt ze luisterboeken in.

De Nederpopcast luisteren

De Nederpopcast is een podcast van AVROTROS en NPO Radio 2. De eerste twee afleveringen van deze 6-delige podcast zijn vanaf 14 september te beluisteren in iedere podcast-app. Daarna komen wekelijks nieuwe afleveringen online.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

13 september 2021 /