True crime op Canvas met Trial in the Outback en Veleno

Dit najaar kun je op Canvas op maandag genieten van intrigerende true crime reeks. De serie start op maandag 30 augustus met Trial in the Outback. Later kun je kijken naar Veleno, the Town of Lost Children. Ontdek er hier alles over.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Trial in the Outback

De driedelige documentairereeks Trial in the Outback gaat over de ophefmakende zaak van Lindy Chamberlain, die in het begin van de jaren ’80 onterecht werd veroordeeld. Het Australische gerecht hechtte geen geloof aan het verhaal dat haar negen weken oude baby dochter Azaria Chantel Loren Chamberlain door dingo’s was geroofd en gedood tijdens een kampeertrip. Lindy Chamberlain kreeg in 1982 levenslang; vader Michael Chamberlain werd als medeplichtige gezien en kreeg een voorwaardelijke straf.

Het is één van de meest berichte moordprocessen van de 20ste eeuw. Er was zo weinig bewijs. Reden dat moeder Lindy Chamberlain werd veroordeeld: ze toonde weinig emotie tijdens de verhoren én men ging er vanuit dat dingo’s nooit mensen aanvallen. Tot een Engelse toerist in 1986 op de berg Uluru ten val kwam en zijn lichaam later terug werd gevonden. Het was toen duidelijk dat dingo’s van het lichaam hadden gegeten. En men kwam bij het onderzoek ook nog een stukje kleding van Azaria tegen. Na forensisch onderzoek bleek dat verscheurd te zijn door een dingobeet. Lindy werd vrijgelaten en op 15 september 1988 werden Lindy en Michael Chamberlain beide vrijgesproken. In 1988 is het verhaal verfilmd in de film Evil Angels. En in 2002 werd de opera Lindy opgevoerd in het Sydney Opera House.

Veleno, the Town of Lost Children

Maar in de reeks van True Crime dit najaar bij Canvas kun je ook kijken naar de vijfdelige reeks Veleno, the Town of Lost Children. Deze serie onderzoekt de zaak van een pedofilienetwerk in landelijk Italië eind jaren ’80. Gezinnen werden verscheurd en mensen veroordeeld, maar is het onderzoek wel juist gebeurd? In Italië is deze reeks, die gemaakt is door Fremantle Italy en Ettore Paterno, sinds mei 2021 te zien bij Prime Video. Helaas staat-ie er in Nederland / België niet op, dus als je ‘m niet wil missen, hou dan de programmering van Canvas in de gaten. Vanuit België kun je de reeks ook kijken op VT NU. Vice heeft er een indrukwekkend verhaal over gepubliceerd.

Kortom: een indrukwekkend aanbod aan true crime op Canvas.

Foto: Canvas

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 augustus 2021 /