De ideale wereld (Canvas) met Jan Jaap van der Wal als presentator

Het is tijd voor een nieuw seizoen van De ideale wereld op Canvas. Nederlander Jan Jaap van der Wal presenteert de show en er zijn tal van bekende Vlaamse sidekicks. Het programma werd eerst op VIER (Play4) uitgezonden. Sinds begin 2016 kun je op Canvas genieten van dit nieuwsprogramma mét sidsekicks en satrische filmjes.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Jan Jaap van der Wal

Het programma De Ideale Wereld past wat mij betreft bij VlaamsKijken; Nederlander Jan Jaap van der Wal presenteert de show. Hij nam de plek over van Otto-Jan Ham, die ook uit Nederland komt (en nu vooral in België op tv komt). Jan Jaap van der Wal kennen we in Nederland als cabaretier en het programma Dit was het nieuws ( plus, als echtgenoot van actrice Eva Duijvestein). Sinds hij zijn programma De Nieuwe Belg maakte, is hij ook in België een bekend gezicht geworden. Voordat hij De Idale Wereld presenteerde was hij er ook al sidekick en had hij een wekelijkse rubriek.

De Ideale Wereld

Ella Leyers – die op dit moment een geweldige hoofdrol speelt in Storm Lara op Streamz – is vorig jaar nog toegetreden tot de sidekicks van De Ideale Wereld. Of er nog verschuivingen op dat vlak zijn, durf ik niet te zeggen. Wie de andere vertrouwde gezichten zijn? Denk aan huisband Flip Kowlier, Lukas Lelie, Bart Van Peer, Siska Schoeters, Sarah Vandeursen (die je ook zag als actrice in Undercover 2) en Stijn Van de Voorde. En vergeet ook Janne Desmet (die je zag in Albatros en Beau Séjour 2), Bart Cannaerts en Franky De Smet-Van Damme niet. Veel van hen zijn niet alleen sidekick, maar zien we ook in de satirische filmpjes. Filmpjes die het goed doen bij de kijkers en vaak veelvuldig voorbij komen op social media.

Foto: Canvas.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 augustus 2021 /