F*** you very, very much met Frances Lefebure (Streamz) | cast & verhaal

F*** you very, very much met Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens in de hoofdrollen is vanaf 1 augustus 2021 exclusief te kijken op Streamz. Ontdek alles over de serie van Bert Scholiers en Jonas Govaerts. Zo lees je uitgebreid over de cast van F*** you very, very much.

F*** you very, very much

In één foute, uit de hand gelopen wilde nacht gooit An (Frances Lefebure) haar hele leven overhoop. Ze ruilt haar shitty job en zeven jaar relatie in voor een zorgeloos bestaan vol schaamteloze eerlijkheid, rekenend op de logeerbedden van haar twee beste vriendinnen: Flo en Violet. De schuchtere Flo (Evelien Bosmans), een briljante actrice voor de spiegel maar helaas niet voor de camera, worstelt met een leeg bed en een kale bankrekening. Ondertussen tracht de kersvers verloofde Violet (Daphne Wellens) met veel flair een carrière, een affaire en een alcoholprobleem te combineren. Het leven van de drie dertigers ontspoort in een krankzinnig jaar vol vrolijke chaos.

Cast F*** you very, very much

De hoofdrollen in F*** you very, very much worden gespeeld Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens. Naast de hoofdcast is er ook nog een bont arsenaal aan bijrollen en originale cameo’s. Geen chaos zonder love interests. Die rollen worden vertolkt door acteurs Jonas Geirnaert, Boris Van Severen, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt. Ook Violet Braeckman en Jennifer Heylen verschijnen in de reeks. Verder zien we ook Arne Sierens, Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Tiny Bertels, Sofie Decleir, Ruth Becquaert, Peter de Graef, Gene Bervoets en Damiaan De Schrijver als de bezorgde en iets minder bezorgde oudere volwassenen rond hen.

Frances Lefebure

De afgelopen tijd zagen we Frances Lefebure natuurlijk veel als presentatrice – bijvoorbeeld van Make Belgium Great Again en Forever Young. Ze is daarnaast ook de nieuwe presentatrice van Cupido Ofzo seizoen 2 naast Ruth Beeckmans. Maar bovenal is ze wat mij betreft ook een fijne actrice om naar te kijken. Zo zag je haar onder andere in Amigo’s, Studio Tarara en Gina en Chantal. En naast Evelien Bosmans en Daphne Wellens was Frances Lefebure eerder al te zien in Charlie en Hannah gaan uit. Videoland-kijkers hebben daarnaast al kunnen genieten van haar hoofdrol in Een Goed Jaar. Deze serie wordt later uitgezonden op VTM.

Evelien Bosmans

Evelien Bosmans – de vriendin van Jonas Van Geel – kun je kennen uit tal van Vlaamse series en films. Denk bijvoorbeeld aan Groenten uit Balen, Red Sonja, Rang 1 en Marina (naast Matteo Simoni). Ze was ook te zien in Welp van Jonas Govaerts, die eveneens de regisseur is van F*** you very, very much. En naast Daphne Wellens in de hoofdrol in Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers. Recent zag je haar nog op tv in de herhaling van Vossenstreken en Chaussée d’Amour.

Daphne Wellens

Actrice Daphne Wellens speelde samen met Evelien Bosmans de hoofdrol in het filmdebuut Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers, die ook F*** you very, very much heeft geschreven en de regie deed samen met Jonas Govaerts. Maar je zag deze actrice recent ook in Fair Trade (als Julie) en in de Nederlandse serie Keizersvrouwen (als Marieke). Wist je dat Daphne Wellens debuteerde in Spring. Ze was maar liefst 110 afleveringen te zien als Leen Avondts. Daarnaast zag je haar in De Rodenburgs.

Love interests in F*** you very, very much (Streamz).

Geen chaos zonder love interests. Die rollen worden vertolkt door acteurs Jonas Geirnaert, Boris Van Severen, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt. Over Jonas Geirnaert, Boris Van Severen en Titus De Voogdt hebben we op VlaamsKijken natuurlijk al meer geschreven. Patrick Vervueren en Ramy Moharam Fouad zijn voor mij nog onbekende acteurs. Hier kun je de love interests uit F*** you very, very much van kennen.

 • Jonas Geirnaert kun je kennen als bedenker van Kabouter Wesley en de geweldige serie De Dag. Maar wist je dat hij ook acteert? Zo zag je hem eerder in Geub.
 • Boris Van Severen is niet alleen in F*** you very, very much een love interest; Boris Van Severen en Frances Lefebure zijn ook een setje. Dat speelden ze bijvoorbeeld ook in Een Goed Jaar én de oplettende kijker zag ze eveneens als stelletje in de eerste Familie Claus film. Boris Van Severen heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo zag je ‘m recent in de indrukwekkende tv-series Déjà Vu, GR5 en net als Frances Lefebure ook in Studio Tarara. Ik ben daarnaast ook erg benieuwd naar Renaissances, waarin hij met Kevin Janssens en Lynn van Royen te zien zal zijn..
 • Patrick Vervueren was eerder ook al te zien in Charlie en Hannah gaan uit. Hij had daarnaast heel veel kleine rollen in tal van Vlaamse series en films. In 2019 was hij vijf afleveringen te zien in Gent West als de vriend van Sacha.
 • Ramy Moharam Fouad staat eigenlijk nooit voor de camera als acteur; hij is namelijk regisseur van videoclips van bijvoorbeeld Selah Sue, Emma Bale en Tamino. Hij maakte ook een korte documentaire over Zwangere Guy: Jaar Van De Dikzak.
 • Titus De Voogdt zagen we recent nog in het tweede seizoen van Beau Séjour. In Nederland zagen we Titus De Voogdt recent nog in Niks te Melden, maar je kunt ‘m ook kennen van The Barefoot Emperor. En wat dacht je van het razendspannende De Dag, waarin Titus De Voogdt een geweldige rol speelt. en we mogen natuurlijk ook De Twaalf niet vergeten.

Acteurs en actrices in F*** you very, very much

Maar er zijn nog meer bekende acteurs en actrices die een rol in deze Streamz-serie te pakken hebben. Zo zien we Violet Braeckman en Jennifer Heylen. En de – bezorgde en iets minder bezorgde – oudere volwassenen rondom de personages van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens worden gespeeld door Arne Sierens, Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Tiny Bertels, Sofie Decleir, Ruth Becquaert, Peter de Graef, Gene Bervoets en Damiaan De Schrijver. Ook deze acteurs en actrices zetten we voor je op een rijtje.

 • Violet Braeckman was op televisie al te zien in de Eén-reeksen Over water (Julie Beckers), Salamander (Sofie Gerardie) en GR5 (Zoë). Met Ramy Moharam Fouad heeft ze de kortfilm Schaduw, tot je terugkomt gemaakt. Afgelopen najaar zag je haar in Black Out, waarin ze een spannende rol speelt. En ik ben nieuwsgierig naar The Window, waarin ze te zien is als Spiro.
 • Jennifer Heylen zag je recent op Streamz in Glad IJs. Daarnaast heeft ze diverse projecten op stapel staan, zoals Dealer en H4Z4RD. Je kunt Jennifer Heylen kennen Bathroom Stories en Instafamous.
 • Arne Sierens was eerder te zien in Belgica en komt later dit jaar voorbij in de film Cool Abdoul.
 • Els Olaerts zag je recent in Bastaard en in de tv-herhaling van De hel van Tanger. Ik vond dat ze in #hetisingewikkeld een leuke rol speelde; in Gent-West zet ze dan weer helemaal een ander type neer.
 • Katelijne Verbeke zag je net als Titus De Voogdt en Gene Bervoets recent nog in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kunt haar ook kennen uit Het goddelijke monsterCordon (voor de Nederlandse volgers: op Videoland), 13 GebodenEigen Kweek en The Best of Dorien B. 
 • Tiny Bertels ken je als therapeute uit het tweede seizoen van Over Water. Maar ze had ook rollen in onder andere Beau Séjour en Grenslanders. Daarnaast speelt ze indrukwekkende (hoofd)rollen in Chaussée D’amour en de nieuwe Streamz-serie Glad IJs. Tiny Bertels heeft daarnaast het idee bedacht voor de nieuwe tv-serie Lost Luggage.
 • Sofie Decleir zag je recent in Red Light als Luci Vermeulen. Ze speelt een indrukwekkende hoofdrol in De Dag.
 • Ruth Becquart is zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar recent nog op tv in de film Dode Hoek en in Red Light, waarin ze – wat mij betreft – een zeer indrukwekkende rol speelt. Sowieso was ze in 2020 niet van het scherm te krijgen; zo speelde ze bepalende rollen in Over Water (als Benedicte De Pelsmaecker), Undercover 2 (als Nathalie Geudens) en we zagen haar als Nathalie Maes in Black-out. En er komt nog meer aan. Zo zal ze te zien zijn in Twee Zomers en als de vrouw van Peter Van Den Begin in 1985.
 • Peter de Graef heeft al tal van series en films op zijn naam staan. Ik was erg onder de indruk van hoe hij gestalte gaf aan het personage Michel Embo in De bende van Jan de Lichte. In oktober verschijnt zijn boek Wie ben ik? En gij?
 • Gene Bervoets speelde de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour, maar je zag hem ook in de Lockdown-film Transfer van Jonas Govaerts. Maar je zag Gene Bervoets in nog veel meer Vlaamse en Nederlandse films en series. Zo ben ik bijvoorbeeld erg nieuwsgierig naar De Kraak. Deze Vlaamse serie wordt in Duitsland al uitgezonden, maar in België moeten de kijkers nog even geduld hebben.
 • Damiaan De Schrijver was recent nog in zijn jonge jaren te zien op tv in de film Dief, maar hij was de afgelopen jaren in nog veel meer producties te zien.

Bert Scholiers en Jonas Govaerts

“F*** you very, very much is een herkenbare, averechtse en prettig gestoorde reeks over jezelf vinden in het tragische tijdperk van Tinder en tofu”, aldus Streamz in het persbericht. Na zijn speels filmdebuut Charlie en Hannah gaan uit, schetst Bert Scholiers opnieuw een portret van drie boezemvriendinnen, maar deze keer voor het kleine scherm. Samen met Jonas Govaerts (Welp) regisseerde Scholiers de tiendelige serie. Malin-Sarah Gozin (Tabula Rasa) was executive producer van dienst.

Kijken naar F*** you very, very much

F*** you very, very much is een productie van Caviar. De serie kwam tot stand met de steun van het VAF/mediafonds en de Belgische Tax Shelter. Vanaf 1 augustus 2021 op Streamz en Streamz+ en later op Play4.

Foto: Caviar / Streamz

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

31 juli 2021 /