Grote meestervervalsers in geactualiseerde herhaling van De TV Show

Zondag 1 augustus gaat De TV Show bij AVROTROS op NPO 1 weer van start. Ivo Niehe trapt af met een geactualiseerde herhaling van een van de meest besproken afleveringen, namelijk die waarin hij een aantal van de grote meestervervalsers portretteert.

Niet jouw ding? Ontdek dan tal van streamtips dankzij Guidinc.

Meestervervalsers in De TV Show

Zo heeft Ivo Niehe het bijvoorbeeld over Han van Meegeren. Die is vooral bekend van zijn vervalsingen van Vermeer. Maar de presentator heeft ook aandacht voor de Duitser Konrad Kujau. Hij is beroemd dankzij zijn unieke kopieën van het werk van grote kunstenaars. Daarnaast wist hij 62 handgeschreven delen van de dagboeken van Adolf Hitler te vervalsen. Daarmee zette hij de hele wetenschappelijke wereld op het verkeerde been. Daarnaast is er in de aflevering ook een hoofdrol weggelegd voor de in hoeveelheden recordhouder vervalsingen: Geert-Jan Jansen.

Kijktip: Een Goed Jaar

Ik moet hierbij meteen denken aan de serie Een Goed Jaar, die op dit moment al via Videoland te kijken is en later op VTM wordt uitgezonden. In deze reeks draait het namelijk om vervalsingen, waarbij de kopers zogenaamd een fles wijn van Hitler én een persoonlijke brief van hem kopen. Het is een spannende reeks, waarom je absoluut kunt lachen. Dit is de laatste serie waarin Johny Voners meespeelt voor zijn overlijden.

Foto: AVROTROS – Ruud Baan

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

25 juli 2021 /