Viva Vermeire (VTM): met rijk gevulde carrière Jacques Vermeire

Viva Vermeire is het programma van VTM, waarmee de zeventigste verjaardag – en de rijk gevulde carrière – van Jacques Vermeire wordt gevierd. Viva Vermeire bevat een compilatie van al die fragmenten. De show start zaterdag 8 mei om 19.55 op VTM.

Viva Vermeire

Wist je dat ras-entertainer Jacques Vermeire het grootste deel van zijn tv-carrière bij VTM door. De nieuwe show Viva Vermeire is een compilatie uit zijn succesvolle zaalshows en het leukste uit het VTM- en VRT-archief met zijn vele verschijningen in ontelbare spel-, show- en panelprogramma’s. Het humoristische programma gaat op zoek naar de vele levenslessen in het omvangrijke oeuvre van ‘de man van 1 miljard smoelen’, oftewel Jacques Vermeire himself. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Van tv-debuut tot shows

Van zijn televisiedebuut in Meester, Hij Begint Weer tot zijn laatste zaalshow Van 7 tot 77: het passeert allemaal de revue. Sketches, stand-upcomedy, sitcom, alsook de legendarische quickies van Oei, Jacques, Vermeire Explosion en De Jacques Vermeire Show. Jacques’ hilarische oneliners, in panelshows van De Drie Wijzen tot Beste Kijkers. Met als top of the bill de occasionele Zal ‘t gaan, ja?

Alter ego’s en typetjes Jacques Vermeire

En ook de legendarische alter ego’s en typetjes waaraan Jacques de afgelopen dertig jaar gestalte gaf komen nog eens aan bod: Fonske Verzelen, wielerverzorger Mon en wereldkampioen stotteren Jeanke De Visser, maar ook succesvol zakenman John Smolders en DDT kunnen uiteraard niet ontbreken.

Zelfs muziek

Voor de muziek zorgt Jacques zelf, nu eens als de frontman van zijn rock-’n-rollband Kabiaar, dan weer als de ingetogen performer van melancholieke Franse chansons als ‘Avoir’ of ‘Ma Caravane’, tot zelfs als tieneridool in de gelegenheidsboyband Explosion. Voor zo’n rijk gevulde carrière zijn slechts twee woorden van toepassing: Viva Vermeire!

Jacques Vermeire

Viva Vermeire is niet het enige tv-programma met (én over) Jacques Vermeire dat deze maand te zien is. VTM eerst hem dus met Viva Vermeire. Play4 trapt vanaf 13 mei af met Hit The Road Jacques, waarin hij met zijn dochter Julie een roadtrip maakt langs de plekken waar het allemaal begon voor hem. En Eén zendt op zondag 30 mei om 20.45 uur de show Jacques 70 uit. In deze show nodigt Steven Van Herreweghe vrienden, familie en collega’s van Jacques Vermeire uit om samen met hem terug te kijken op zijn leven en werk. Over Hit The Road Jacques en Jacques 70 lees je later meer op VlaamsKijken.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 mei 2021 /