Duelles met Veerle Baetens op tv kijken bij Canvas

De film Duelles met Veerle Baetens altijd eens op tv willen kijken? Dat kan vanavond om 21.15 uur op Canvas. Ontdek hier alles over deze bijzondere film waarin de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval.

Verhaal Duelles

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Cast

De cast van Duelles wordt gevormd door Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou en Arieh Worthaler. Volgens mij heeft Veerle Baetens geen enkele introductie meer nodig. We schreven al vaker over deze actrice. Als je op haar naam klikt, dan zie je zo alle berichten: VlaamsKijken-overzicht Veerle Baetens. Anne Coesen kun je kennen van La Treve. En ook de Frans-Duitse acteur Mehdi Nebbou heeft al heel wat films en series op zijn naam staan. Arieh Worthaler kun je dan weer kennen uit Girl.

Makers

Duelles is een bewerking van het boek Derrière La Haine van schrijfster Barbara Abel. Regisseur Olivier Masset-Depasse heeft er een unieke film van gemaakt. Een film die maar liefst 9 Magrittes du Cinéma kreeg. Dat is een recordaantal.

Remake van Duelles in Hollywood

Inmiddels is er ook een Hollywood-remake in de maak met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen. Deze film – die Mother’s Instinct – zal gaan heten – wordt eveneens geregisseerd door Olivier Masset-Depasse. Jessica Chastain en Anne Hathaway hebben eerder samengewerkt voor Interstellar van regisseur Christopher Nolan.

Kijken op Prime Video

Interstellar is op Prime Video van Amazon te zien. Tip: je betaalt daar maar 2,99 euro per maand en kijkt 30 dagen gratis als proef. Dan kun je mooi de nieuwe film van Jeroen Perceval (De Oost) op 14 mei ook meteen meepakken. En heb je Duelles gemist, dan kun je de film bij Prime Video ook nog huren voor 4,99 euro.

7 mei 2021 /