Finale Art Rocks kijken bij BNNVARA (NPO 3)

Hoe klinkt een kunstwerk? Welke sfeer roept een van Gogh op of wat is de soundtrack van een echte Frida Kahlo? Honderden muzikanten vertaalden wereldberoemde kunstwerken naar catchy popliedjes, emotionele rap of feministische ballads voor Art Rocks. Zaterdag 8 mei kun je om 23.00 uur naar de finale kijken bij BNNVARA op NPO 3.

Art Rocks

Art Rocks is de muziekcompetitie die muzikanten uitdaagt om muziek te maken bij een kunstwerk. In veertien online museumrondes streden uiteindelijk 88 deelnemers met hun liedje over een door hun gekozen kunstwerk om een plekje in de felbegeerde finale. Deze wordt gepresenteerd door Cesar Majorana.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Finalisten Art Rocks

Uit deze museumrondes koos de jury, bestaande uit onder andere muzikanten Sef, Kovacs, S10 en kunstkenner Heske ten Cate zeven finalisten. Het publiek stemde voor de achtste finalist om het gezelschap compleet te maken. Deze muzikanten zullen in een zinderende finale in Paradiso strijden om de eerste prijs. Wie lukt het om de jury te overtuigen en kroont zich tot de winnaar van Art Rocks?

De Finale

De finale biedt een blik achter de schermen. Wie zijn deze deelnemers en hoe bereiden zij zich voor op hun optreden? Vanuit het hele land en alle genres hebben verschillende muzikanten een soundtrack gemaakt geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Er kan slechts één winnen. Wordt het misschien de band KEEK, die met een totaal van 4981 de publieksfavoriet is met hun track De Slaapkamer. De winnaar van Art Rocks krijgt een prijzenpakket met onder andere een geldprijs van €1000,- en studiotijd in de Wisseloord Studios.

Muziek en kunst

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een lied. Voor het publiek is de competitie een unieke gelegenheid om via muziek kunstwerken op een andere, multizintuiglijker, manier te beleven.

Foto: Jelmer de Haas (BNNVARA)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

6 mei 2021 /