BIM: Vlaamse animatiefilm over paasklokken

De opnames van de Vlaamse animatiefilm BIM zijn afgerond. Deze film van Fabrique Fantastique, die ook betrokken zijn bij Boerke, is deels geanimeerd en deels live-action.

BIM

BIM volgt het buitengewone verhaal van drie onschuldige paasklokken, Bim, Bommel en Pi, die op een gevaarlijke reis vertrekken om het magische elixer te verzamelen dat onmisbaar is om het winterseizoen af te sluiten. De opnames voor deze familiefilm zijn nu afgerond. Nu is het team nog volop bezig om de paasklokken in de beelden te animeren. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verhaal BIM

BIM is een verhaal van een jongen met een geweldig, maar nog onontdekt talent: zijn creativiteit en vindingrijkheid! Door vriendschap ontdekt hij deze prachtige kwaliteit en leert hij zichzelf te accepteren zoals hij werkelijk is. Op smaak gebracht met een flinke dosis humor en een vleugje absurditeit blijft het verhaal origineel en onvoorspelbaar.

Behind the scenes

Hieronder kan je al een eerste glimp opvangen van BIM in actie en hoe de productie in zijn werk ging. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Niet gek dat deze partij ook heeft meegewerkt aan de animatiefilm van Urbanus.

BIM in de bioscoop

Deze animatiefilm is een productie van Fabrique Fantastique. BIM is naar verwachting in het het voorjaar van 2022 in de bioscoop in Vlaanderen en Brussel te zien. Kinepolis Film Distribution (KFD) draagt hier zorg voor.

App

Denk jij nu: dat figuurtje ken ik toch wel. Dat kan kloppen. In november 2021 heeft Fabrique Fantastique de BIM-app gelanceerd. Deze app wordt op de volgende wijze omschreven in de App-store: “Samen met klokje Bim volg je live het avontuur van vijf klokken: zijn ouders Patina en Tuur, Apollo – de klok uit de brandweerkazerne die alarm luidt als het ergens brandt -, aanvoerder Remi én Aurore. Zij leggen de lange weg richting Italië om er voor zaterdagavond kristallen eieren op te halen in het heiligdom, om zo de lente te vieren. Bim zelf is nog te jong om mee te vliegen, maar vanuit zijn eigen toren brengt hij verslag uit van de tocht die de anderen, door weer en wind, afleggen.”

Serie

Natuurlijk heb ik meteen naar meer informatie over de app en film gezocht. En ik ontdek meteen dat er meer goed nieuws is. Er komt namelijk niet alleen een film aan, maar er wordt ook gesproken over een tv-serie! Als we hierover meer ontdekken, delen we dit natuurlijk ook via onze website en social media kanalen als de Facebook-groep en Instagram.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 april 2021 /