Begrafenis Prins Philip én meer programma’s

VTM NIEUWS brengt live verslag uit tijdens de begrafenis van prins Philip op zaterdag 17 april om 15.20 uur. Voorafgaand kun je om 14.15 uur kijken naar de Telefacts Special: Prins Philip, een leven in de schaduw van de Queen. Daarnaast kun je bij discovery+ kijken naar Philip: The King Without A Crown. Ontdek er hier alles over.

Begrafenis Prins Philip

De begrafenis van Prins Philip kun je zaterdag 17 april om 15.20 uur volgen bij VTM. De zender volgt de gebeurtenissen die dag op de voet en brengt een extra nieuwsuitzending. De begrafenis van prins Philip wordt een ongewone plechtigheid in intieme kring, volledig binnen de muren van Windsor Castle. VTM NIEUWS volgt de ceremonie vanop de eerste rij. Stef Wauters is anker in de studio en ontvangt koningshuiskenner Jo De Poorter. Romina Van Camp brengt verslag uit van aan Windsor Castle.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

In de schaduw van de Queen

Vlak voor het extra VTM NIEUWS wordt de Telefacts Special Prins Philip, een leven in de schaduw van de Queen uitgzonden. Dit is een documentaire over het leven van de prins-generaal en echtgenoot van Queen Elizabeth, die ook bekend stond voor zijn scherpe en controversiële uitspraken. Je kunt hier naar kijken om 14.15 uur. De uitzending is via VTM GO al te zien.

Philip: The King Without A Crown

Voor de liefhebbers, die discovery+ hebben, hier kun je kijken naar Philip: The King Without A Crown. Dit is een documentaire over de onmisbare steunpilaar achter koningin Elizabeth II. Hij stond tenslotte meer dan zeventig jaar als prins aan de zijde van zijn vrouw. Ontelbare keren trad hij in die hoedanigheid op bij publieke evenementen (waarvan welgeteld 22.219 keer solo!). Maar wat was zijn werkelijke rol binnen het gezin en het koningshuis? Hier gaat de documentaire dieper op in.

Leven van Prins Philip

Historici, biografen, journalisten en voormalig perssecretarissen van het hof die de prins van dichtbij meemaakten, vertellen over de vele bijzondere momenten in zijn leven. Van zijn gecompliceerde jeugd en zijn strijd tegen de Nazi’s tot en met het moment dat zijn leven voorgoed veranderde toen hij op zijn 25e trouwde met de vijf jaar jongere Elizabeth die niet lang daarna koningin werd. De oorlogsheld, bevelhebber en geboren leider moest vanaf dat moment zijn leven in dienst stellen van zijn vrouw en het koningshuis. Maar zoals uit de documentaire naar voren komt, bleef hij ook daarbinnen een actieve en belangrijke rol spelen.

Steunpilaar

Prins Philip, hertog van Edinburgh, was een praktische man, zo laat de documentaire zien, die makkelijk beslissingen nam en daarmee de steunpilaar van koningin Elizabeth werd. Hij was het dan ook die zijn zoon Charles aanzette om niet langer te twijfelen over diens huwelijk met Diana, om zich vervolgens op te werpen als relatietherapeut toen hun huwelijk in zwaar weer terechtkwam. 

Bepalend bij begrafenis Diana

Na het overlijden van prinses Diana was hij bepalend voor een belangrijk beeld van de begrafenis. Hij wist kleinzoon William ervan te overtuigen wel achter de kist te lopen door zelf ook mee te lopen. Op andere zaken nam hij eveneens een leidende rol, bijvoorbeeld toen Windsor Castle na een hevige brand gerestaureerd moest worden. Een ideale klus voor de praktische Philip. Zo bleef de populaire prins ondanks zijn dienende rol toch zijn stempel drukken op tal van zaken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 april 2021 /