Quiz Mathias Coppens – De Omgekeerde Wereld (VTM) – terug op tv

Mathias Coppens presenteert de De Omgekeerde Wereld bij VTM. Deze werd dit voorjaar na drie afleveringen van de buis gehaald, maar is sinds dinsdag 13 juli weer terug op tv. Iedere dinsdag, woensdag en donderdagavond kun je om 21.55 uur bij VTM naar deze show met maar liefst veertig bekende Vlamingen kijken.

Quiz Mathias Coppens van de buis

De quiz van Mathias Coppens – geproduceerd door Bart De Pauws productiehuis Koeken Troef – is verplaatst naar de zomer, omdat de live kijkcijfers echt ontzettend laag waren. 374.000 op maandag (toen de show na Camping Coppens te zien was). En 186.00 en 176.000 in de dagen erna… Tijd dus om meteen in actie te komen, zodat het nu de zomerprogrammering van VTM wat glans geeft. Verder zijn er in de zomer tenslotte veel herhalingen te zien, met uitzondering van Vakantiehuis for life en het nieuwe Waarheid, durven of doen.

Is deze show niet jouw ding? Ontdek dan meer streamtips dankzij Guidinc.

De Omgekeerde Wereld terug op tv!

Wanneer de overige afleveringen van De Omgekeerde Wereld precies op tv komen, was lange tijd de vraag. VTM gaf meteen aan dat het in de zomer het geval zou zijn. Vrij last minute kregen we door dat het uitzendschema vanaf dinsdag 13 juli weer werd herpakt. Ze zijn op dat moment met aflevering vier begonnen. Persoonlijk had ik die keuze niet gemaakt. Ik zou gewoon weer eventjes bij één beginnen.

Wist je trouwens dat de Code van Coppens – waar je Mathias Coppens natuurlijk van kent – nu ook verkrijgbaar is als gezelschapsspel voor thuis.

De Omgekeerde Wereld

Weet politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Stephanie Planckaert zeggen wat het Stockholmsyndroom is? Ontdek het in De Omgekeerde Wereld, die door nieuwbakken quizmaster Mathias Coppens van maandag tot woensdag wordt gepresenteerd. De enige vraag die deelnemers krijgen is: Wie weet wat? Welke bekende Vlaming – er doen er maar liefst veertig mee – weet het antwoord. Als de deelnemers dat goed weten te schatten, kunnen ze een mooie prijzenpot verdienen.

Wie wint finale De Omgekeerde Wereld

In De Omgekeerde Wereld ontvangt Mathias Coppens op dinsdag en woensdag telkens twee onbekende duo’s die een quiz spelen met vragen die 5 bekende Vlamingen al hebben beantwoord. Wát ze geantwoord hebben en hoe slim ze zijn, dat moeten de kandidaten in de studio kunnen inschatten. Op donderdag keren de twee beste duo’s van de week terug voor een ticket in de halve finales. Wie na een spannende afvalrace van acht weken de grote finale bereikt, maakt kans op 10.000 euro extra bovenop het reeds bijeen gesprokkelde prijzengeld.  

Mathias Coppens

Mathias Coppens vertel: “Ik ben bijzonder blij dat ik de kans krijg om deze quiz in goede banen te leiden. Ik zag mezelf nooit als een echte quizmaster, maar bij De Omgekeerde Wereld klopt het plaatje helemaal voor mij, het originele format sprak me echt aan”, vertelt hij in het persbericht van VTM. In een interview met VlaamsKijken vertelde Mathias Coppens dat hij het wel spannend vond, omdat het een format is van een ander productiehuis.

Grappige filmpjes met bekende Vlamingen

De nieuwbakken quizmaster vertelt verder: “Het is de enige quiz die al gespeeld is op voorhand, het is aan de kandidaten om in te schatten welke Bekende Vlamingen het juiste antwoord kennen op welke vragen. Echt een bijzonder fijn en uitnodigend spel om mee te spelen, met heel wat amusante vragen, en vaak echt grappige filmpjes waarin we meer te weten komen over  bekend Vlaanderen. Ik hoop alvast dat de kijkers zich minstens even erg zullen amuseren als ikzelf!”

Bekende Vlamingen

De Omgekeerde Wereld is een dagelijkse quiz waarin amusante quizvragen worden afgewisseld met geestige of verrassende filmpjes over de kennis van bekend Vlaanderen. Want welke creatieve kronkels toveren de BV’s uit hun hoed als ze het antwoord op de vraag niet weten, maar er toch een gok op wagen? Op het lijstje van bekende Vlamingen een mooie mix van grote namen. Van Jan Peumans tot Sam Gooris, Philippe Geubels, Simon Mignolet, Sergio Quisquater, Joke Emmers, Natalia, Dina Tersago, filosoof Jean-Paul Van Bendegem en Sammy Mahdi. Je ontdek hieronder welke Bekende Vlaming wanneer te zien is / was.

Aflevering 1:

Maandag 12 april De Omgekeerde Wereld met Bab Buelens, Simon Mignolet, Jan Peumans en Stephanie en Eddy Planckaert.

In aflevering 1 van De Omgekeerde Wereld nemen Tim & Karl (38 en 42 jaar, Limburg) het op tegen Jonas & Annelies (32 en 30 jaar, Melsele). Deze onbekende Vlamingen moeten inschatten wat bekende Vlamingen Bab Buelens, Jan Peumans, Simon Mignolet en Stephanie en Eddy Planckaert antwoorden op de quizvragen. Tim en Karl leerden elkaar 12 jaar geleden kennen in de bank. “Ik ging bij Karl voor een woonkrediet en we zijn buiten gekomen als beste vrienden”, vertelt Tim. “Lenen bij Karl is dus écht lenen bij een vriend.” Jonas en Annelies zijn broer en zus. Of ze een sterke band hebben? “Er is altijd wel een band geweest maar of die altijd sterk was…”, lacht Jonas. 

Kent doelman Simon Mignolet de beroemde uitspraak je pense donc je suis van René Descartes? Wat antwoordt Jan Peumans op de vraag: Wat is ouwehoeren? En weten de bekende Vlamingen wat een pentagon is? Eddy Planckaert duidelijk niet: “Nu gaan de meeste mensen denken: Planckaert gaat zeggen achttien hoeken. Maar het zijn er géén hè, het is rond zeker?”

Aflevering 2

Dinsdag 13 april De Omgekeerde Wereld met Dina Tersago, De Boyx’s, Jef Neve, Sergio en Jean Paul van Bendegem.

Bart & Giacomo (49 en 24 jaar, Oudenaarde) zijn vader en zoon én als postbode ook collega’s van elkaar. Ze zijn altijd op de hoogte van het BV-nieuws, want brengen ook ‘de boekjes’ rond. “Maar we zien helaas enkel de voorpagina.” Wendy & Marleen (45 en 43 jaar, Vlaams-Brabant) zijn de beste vriendinnen en de zelfverklaarde ‘Thelma & Louise van Brabant’. “Sinds wij mekaar leerden kennen gedragen wij ons terug als 16-jarigen”, klinkt het. “We zijn geen BFF’s maar MKF’s, dat staat voor Mus en Kiek Forever.”

De bekende Vlamingen die de quizvragen al eerder beantwoordden zijn Dina Tersago, Kristof en Stefan Boxy, Jef Neve, Sergio Quisquater en filosoof Jean Paul Van Bendegem. Aan de kandidaten om te raden welke BV alles weet over Franse presidenten en wie de meeste Madonna-hits kan opsommen. De songtekst girls just want to have… wordt als het van de Boxy’s afhangt alvast aangevuld met ‘sex’. Maar welk duo schat dat antwoord juist in?

Aflevering 3

Woensdag 14 april De Omgekeerde Wereld met Marie Verhulst, Sven De Ridder, Sam Gooris, Bo Van Spilbeeck en Dirk Van Tichelt.

In de woensdagaflevering keren de winnende duo’s van maandag en dinsdag terug om tegen elkaar te strijden. De winnaar van deze quizbattle krijgt een ticket voor de halve finales en zet zo een stap dichter bij 10.000 euro extra prijzengeld.

In de weekfinale beantwoorden Marie Verhulst, Sven De Ridder, Sam Gooris, Bo Van Spilbeeck en Dirk Van Tichelt de quizvragen van Mathias. Reikt Maries kennis over pretparken verder dan Plopsa! en weet ze ook wat er in de mond van Holle Bolle Gijs wordt gestopt? “Dat is toch die dat in de Efteling met zijn ‘foemp’ openstaat hè”, vraagt Sam Gooris zich luidop af. Welk creatief antwoord verzinnen de BV’s op de vraag wat een vrijmetselaar is? En weten ze wat je moet presteren om de titel Rode Lantaarn te winnen? 

Aflevering 4

Dinsdag 13 juli met Natalia, Conner Rousseau, Andy Peelman, Ian Thomas en Freddy De Kerpel

Partners Benjamin & Hanne (Kortenberg & Lubbeek) en moeder en dochter Lieve & Erika (Schiplaken & Elewijt) zijn de quizduo’s van dienst in aflevering 4. Weten zij wat Natalia, Conner Rousseau, Andy Peelman, Ian Thomas en Freddy De Kerpel weten? Bij één van hen treedt er enige verwarring op bij de vraag welke prijs Elena Castro Suarez en Angeline Flor Pua wonnen. “De Nobelprijs?”

Aan Conner Rousseau om het antwoord te geven op de vraag wat ‘hakken’ is. “Of ik zelf een hakker ben? Eerder een jumper”, klinkt het. Andy Peelman is dan weer verbaasd over de herkomst van aardappelen. “Zijn die niet van bij ons? Is dat Amerikaans? Die patatten komen van ginder of wat? Dat ze er dan nooit aan gedacht hebben om die in het frietvet te gooien…” En wie scoort het best in de doe-opdracht: om ter snelst een beha openen met één hand?

Aflevering 5

Woensdag 14 juli met Danira Boukhriss, Astrid Coppens, Nora Gharib (die binnenkort te zien is in de Nachtwacht-film en in de Kapitein Zeppos-film), Shania Gooris en Stephanie Planckaert.

Ooit samen meedoen met een quiz stond al altijd op de bucketlist van zussen Elke & Joke (Lokeren). Zij nemen het op woensdag 14 juli op tegen beste vriendinnen (en ook familieleden, “maar het is ingewikkeld”) Sofie & Marieke(Pelt). Aan hen om in te schatten welke kennis bij welke bekende Vlaming hoort. Die bekende Vlamingen, dat is deze keer een vrouwenclubje met Astrid Coppens, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Stephanie Planckaert en Shania Gooris.

De quizvragen over mannen maken de tongen los. Wie beweert op een date als eerste te letten op… de nek en onderarmen van een man? En wie kreeg ooit de openingszin ‘Als ik met u mee naar huis ga, is het om een kind te krijgen’? “En dat is dan ook nog mijn man geworden”, wordt er nog aan toegevoegd. “Maar ik had wel wat gedronken.”

Aflevering 6

Donderdag 15 juli met Philippe Geubels, Wendy Van Wanten, Nina Derwael (op 22 juli is een interessante documentaire over haar te zien), Michel Van den Brande en Sammy Mahdi

In de weekfinale op donderdag 15 juli kan de verscheidenheid aan bekende Vlamingen nauwelijks groter zijn. Een stand-up comedian, een stellingbouwer, een politicus, een Vlaamse nachtegaal en zowat de meest lenige vrouw van ons land leven zich uit met de quizvragen van Mathias. Weten de kandidaten wat Philippe Geubels, Michel Van den Brande, Sammy Mahdi, Wendy Van Wanten en Nina Derwael weten?

In aflevering zes nemen de beste duo’s van de voorbije week het tegen elkaar op. De winnaar krijgt een ticket voor de halve finales en komt een stap dichter bij 10.000 euro extra prijzengeld. Michel Van den Brande doet alvast zijn uiterste best om zoveel mogelijk ingrediënten van een Giant op te sommen. Eén probleem: wat ís dat juist, een Giant? “Iets met suiker?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 april 2021 /