Quiz Mathias Coppens – De Omgekeerde Wereld (VTM) – van de buis

Mathias Coppens presenteert de De Omgekeerde Wereld bij VTM. Na drie afleveringen is deze quiz, waarbij alle vragen al gesteld zijn van de buis gehaald… En al die afleveringen – met maar liefst veertig bekende Vlamingen – dan vraag je je misschien af…

Quiz Mathias Coppens van de buis

De quiz van Mathias Coppens – geproduceerd door Bart De Pauws productiehuis Koeken Troef – wordt nu verplaatst naar de zomer. Dit besluit werd genomen, omdat de live kijkcijfers echt ontzettend laag waren. 374.000 op maandag (toen de show na Camping Coppens te zien was). En 186.00 en 176.000 in de dagen erna… Tijd dus om meteen in actie te komen. Op het tijdstip van De Omgekeerde Wereld kun je nu kijken naar herhalingen van Rijker dan je denkt (op maandag) en Ik vertrek uit Vlaanderen. Op woensdag staat een nieuwe aflevering van Alloo gepland.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Wanneer komt De Omgekeerde Wereld terug op tv?

Wanneer de overige afleveringen van De Omgekeerde Wereld precies op tv komen, weten we nog niet precies. VTM heeft aangegeven deze zomer. Via onze Facebook-groep en Instagram houden we je natuurlijk op de hoogte. Hieronder lees je in ieder geval al meer over het programma.

Wist je trouwens dat de Code van Coppens – waar je Mathias Coppens natuurlijk van kent – nu ook verkrijgbaar is als gezelschapsspel voor thuis.

De Omgekeerde Wereld

Weet politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Stephanie Planckaert zeggen wat het Stockholmsyndroom is? Ontdek het in De Omgekeerde Wereld, die door nieuwbakken quizmaster Mathias Coppens van maandag tot woensdag wordt gepresenteerd. De enige vraag die deelnemers krijgen is: Wie weet wat? Welke bekende Vlaming – er doen er maar liefst veertig mee – weet het antwoord. Als de deelnemers dat goed weten te schatten, kunnen ze een mooie prijzenpot verdienen. De show wordt uitgezonden na Camping Coppens, waarbij we het emigratie avontuur van Mathias’ broer Staf Coppens naar Zweden volgen.

Wie wint finale De Omgekeerde Wereld

In De Omgekeerde Wereld ontvangt Mathias Coppens op maandag en dinsdag telkens twee onbekende duo’s die een quiz spelen met vragen die 5 bekende Vlamingen al hebben beantwoord. Wát ze geantwoord hebben en hoe slim ze zijn, dat moeten de kandidaten in de studio kunnen inschatten. Op woensdag keren de twee beste duo’s van de week terug voor een ticket in de halve finales. Wie na een spannende afvalrace van acht weken de grote finale bereikt, maakt kans op 10.000 euro extra bovenop het reeds bijeen gesprokkelde prijzengeld.  

Mathias Coppens

Mathias Coppens vertel: “Ik ben bijzonder blij dat ik de kans krijg om deze quiz in goede banen te leiden. Ik zag mezelf nooit als een echte quizmaster, maar bij De Omgekeerde Wereld klopt het plaatje helemaal voor mij, het originele format sprak me echt aan”, vertelt hij in het persbericht van VTM. In een interview met VlaamsKijken vertelde Mathias Coppens dat hij het wel spannend vond, omdat het een format is van een ander productiehuis.

Grappige filmpjes met bekende Vlamingen

De nieuwbakken quizmaster vertelt verder: “Het is de enige quiz die al gespeeld is op voorhand, het is aan de kandidaten om in te schatten welke Bekende Vlamingen het juiste antwoord kennen op welke vragen. Echt een bijzonder fijn en uitnodigend spel om mee te spelen, met heel wat amusante vragen, en vaak echt grappige filmpjes waarin we meer te weten komen over  bekend Vlaanderen. Ik hoop alvast dat de kijkers zich minstens even erg zullen amuseren als ikzelf!”

Bekende Vlamingen

De Omgekeerde Wereld is een dagelijkse quiz waarin amusante quizvragen worden afgewisseld met geestige of verrassende filmpjes over de kennis van bekend Vlaanderen. Want welke creatieve kronkels toveren de BV’s uit hun hoed als ze het antwoord op de vraag niet weten, maar er toch een gok op wagen? Op het lijstje van bekende Vlamingen een mooie mix van grote namen. Van Jan Peumans tot Sam Gooris, Philippe Geubels, Simon Mignolet, Sergio Quisquater, Joke Emmers, Natalia, Dina Tersago, filosoof Jean-Paul Van Bendegem en Sammy Mahdi. Je ontdek hieronder welke Bekende Vlaming wanneer te zien zal zijn.

Aflevering 1:

Maandag 12 april De Omgekeerde Wereld met Bab Buelens, Simon Mignolet, Jan Peumans en Stephanie en Eddy Planckaert.

In aflevering 1 van De Omgekeerde Wereld nemen Tim & Karl (38 en 42 jaar, Limburg) het op tegen Jonas & Annelies (32 en 30 jaar, Melsele). Deze onbekende Vlamingen moeten inschatten wat bekende Vlamingen Bab Buelens, Jan Peumans, Simon Mignolet en Stephanie en Eddy Planckaert antwoorden op de quizvragen. Tim en Karl leerden elkaar 12 jaar geleden kennen in de bank. “Ik ging bij Karl voor een woonkrediet en we zijn buiten gekomen als beste vrienden”, vertelt Tim. “Lenen bij Karl is dus écht lenen bij een vriend.” Jonas en Annelies zijn broer en zus. Of ze een sterke band hebben? “Er is altijd wel een band geweest maar of die altijd sterk was…”, lacht Jonas. 

Kent doelman Simon Mignolet de beroemde uitspraak je pense donc je suis van René Descartes? Wat antwoordt Jan Peumans op de vraag: Wat is ouwehoeren? En weten de bekende Vlamingen wat een pentagon is? Eddy Planckaert duidelijk niet: “Nu gaan de meeste mensen denken: Planckaert gaat zeggen achttien hoeken. Maar het zijn er géén hè, het is rond zeker?”

Aflevering 2

Dinsdag 13 april De Omgekeerde Wereld met Dina Tersago, De Boyx’s, Jef Neve, Sergio en Jean Paul van Bendegem.

Bart & Giacomo (49 en 24 jaar, Oudenaarde) zijn vader en zoon én als postbode ook collega’s van elkaar. Ze zijn altijd op de hoogte van het BV-nieuws, want brengen ook ‘de boekjes’ rond. “Maar we zien helaas enkel de voorpagina.” Wendy & Marleen (45 en 43 jaar, Vlaams-Brabant) zijn de beste vriendinnen en de zelfverklaarde ‘Thelma & Louise van Brabant’. “Sinds wij mekaar leerden kennen gedragen wij ons terug als 16-jarigen”, klinkt het. “We zijn geen BFF’s maar MKF’s, dat staat voor Mus en Kiek Forever.”

De bekende Vlamingen die de quizvragen al eerder beantwoordden zijn Dina Tersago, Kristof en Stefan Boxy, Jef Neve, Sergio Quisquater en filosoof Jean Paul Van Bendegem. Aan de kandidaten om te raden welke BV alles weet over Franse presidenten en wie de meeste Madonna-hits kan opsommen. De songtekst girls just want to have… wordt als het van de Boxy’s afhangt alvast aangevuld met ‘sex’. Maar welk duo schat dat antwoord juist in?

Aflevering 3

Woensdag 14 april De Omgekeerde Wereld met Marie Verhulst, Sven De Ridder, Sam Gooris, Bo Van Spilbeeck en Dirk Van Tichelt.

In de woensdagaflevering keren de winnende duo’s van maandag en dinsdag terug om tegen elkaar te strijden. De winnaar van deze quizbattle krijgt een ticket voor de halve finales en zet zo een stap dichter bij 10.000 euro extra prijzengeld.

In de weekfinale beantwoorden Marie Verhulst, Sven De Ridder, Sam Gooris, Bo Van Spilbeeck en Dirk Van Tichelt de quizvragen van Mathias. Reikt Maries kennis over pretparken verder dan Plopsa! en weet ze ook wat er in de mond van Holle Bolle Gijs wordt gestopt? “Dat is toch die dat in de Efteling met zijn ‘foemp’ openstaat hè”, vraagt Sam Gooris zich luidop af. Welk creatief antwoord verzinnen de BV’s op de vraag wat een vrijmetselaar is? En weten ze wat je moet presteren om de titel Rode Lantaarn te winnen? 

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

12 april 2021 /